You are currently viewing Lupescu (USR): bani pentru cetățeni, nu pentru partide!

Lupescu (USR): bani pentru cetățeni, nu pentru partide!

Uniunea Salvați România (USR) ar vrea ca finanțarea partidelor politice de la bugetul statului să fie redusă, banii urmând să fie alocați unor proiecte cu adevărat importante pentru cetățeni.

Pentru ca inițiativa să poată fi pusă în practică, deputatul de Dâmbovița Dumitru Lupescu a anunțat că USR a depus mai multe amendamente la Legea Bugetului, unul dintre acestea vizând finanțarea Centurii Ocolitoare a orașului Găești.

Dumitru Lupescu a explicat că USR va susține alocarea bugetară, în valoare de 42.840.000 lei, pentru finanțarea obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Găești”, conform Notei de fundamentare la Hotărârea Guvernului nr. 157 /2011, prevăzută în Monitorul Oficial nr. 0153 din 02 Martie 2011 și anume Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Găești“.

Pentru a contracara un refuz al puterii de a susține această alocare bugetară, pe motiv că nu sunt bani, USR propune ca banii să fie tăiați de la de la Autoritatea Electorală Permanentă, respectiv din capitolul …alte servicii publice generale, din Titlul XI Alte cheltuieli, articolul Finanțarea partidelor politice.