You are currently viewing ALDE tace și le face

ALDE tace și le face

  • Post category:POLITIC

Pentru ALDE, cea mai recentă lovitură de imagine, cu impact consistent  în perspectiva scrutinelor electorale care urmează, este aducerea în partid a unuia dintre consilierii actualului primar din Târgoviște, Cristian Daniel Stan.

În conferința de presă de miercuri, Ionel Petre l-a prezentat pe Cosmin Bozieru ca proaspătă ”achiziție” a partidului. Bozieru a preluat funcția de președinte interimar al organizației municipale, urmând a întocmi și pune în aplicare o strategie de revitalizare a filialei.

Fost viceprimar al municipiului Târgoviște în două mandate, Cosmin Bozieru va aduce, speră liderii partidului, un suflu nou în organizație, astfel încât la alegerile pentru Parlamentul European să înregistreze un rezultat bun. ”(…) ALDE Târgoviște să scoată rezultatele pe care ni le dorim cu toții. Și noi, la nivel județean, dar și la nivel național” 

Revitalizarea organizației municipale ALDE și obținerea unor rezultate bune la alegerile cu care se vor confrunta în viitorul apropiat, reprezintă obiective majore și pentru proaspătul președinte ALDE Târgoviște.

”Aleg acest drum, în ALDE, cu gânduri mari, cu gânduri de a consolida organizația municipală(…) Ne așteaptă (…) 4 competiții electorale. Prima confruntare este cea pentru Parlamentul European. Acolo avem oameni care (…) au bătut cu pumnul în masă pentru România. Sunt oameni pe care românii îi vor vota. Și, mai ales, eu cred că va fi un vot al electoratului liberal, pentru că vedem ce avem în cealaltă parte. Principalul partid de opoziție, Partidul Național Liberal, a ales să fie în fruntea liste un om din altă zonă. De parcă nu ar avea alți oameni capabili să ne reprezinte acolo, în Parlamentul European”, a declarat Cosmin Bozieru.

Înscrierea lui Bozieru în ALDE are o importantă mult mai mare decât ar putea crede neavizații. Mai întâi, reprezintă o lovitură pentru social-democrații din municipiu. Faptul că a ales să părăsească zona de confort conferită de apartenența la un partid-mamut, cu toate beneficiile ce decurg din pozițiile pe care le deținea n PSD, pentru a se înscrie într-un partid cu resurse incomparabil mai mici, șifonează serios imaginea PSD Târgoviște.

În altă ordine de idei, fostul viceprimar, acum membru ALDE, este nepotul președintelui Partidei Romilor Târgoviște, Tudorică Răducanu. Este de notorietate că miile de voturi aduse de organizațiile romilor au înclinat constant balanța puterii în Târgoviște. Florin Popescu și PDL în 2008, Țuțuianu și PSD în 2012 și 2016 au obținut victorii politice importante și datorită sprijinului pe care l-au obținut de la Partida Romilor. Dacă ALDE va reuși să își asigure sprijinul Partidei Romilor, obiectivele îndrăznețe anunțate pentru alegerile europarlamentare ar putea fi atinse fără mari probleme, cel puțin în Târgoviște.

Este încă prea devreme pentru a estima evoluția evenimentelor, însă ALDE a reușit cel puțin o lovitură de imagine, prin aducerea lui Bozieru. Ceea ce, oricum, nu e deloc de neglijat.