You are currently viewing Petre(ALDE) îl ia peste picior pe Orban

Petre(ALDE) îl ia peste picior pe Orban

  • Post category:POLITIC

Dacă pentru membrii, simpatizanții și aliații PNL managementul marca Ludovic Orban este de-a dreptul exasperant, pentru adversarii politici reprezintă o inepuizabilă sursă de ironii – dar și o nesperată marjă de manevră politică pe un segment rezervat, teoretic, principalului partid de opoziție.

În prag de alegeri europarlamentare Ludovic Orban – Șică Mandolină pentru cunoscători – este luat peste picior de Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița. Petre i-a mulțumit public șefului liberal pentru felul în care conduce PNL. Și pentru ca nu cumva să existe vreo neînțelegere, i-a mulțumit chiar de două ori, pe parcursul conferinței de presă de miercuri.

În opinia liderului ALDE, haosul din PNL și inabilitatea lui Ludovic Orban de a conduce partidul oferă o bună oportunitate grupării conduse de Călin Popescu Tăriceanu pentru a se evidenția ca singurul partid autentic liberal din România.

”Îi mulțumesc public domnului președinte al PNL, Ludovic Orban, pentru modul în care conduce PNL-ul, astfel încât îmi dă posibilitatea mă mișc mai repede  și să dovedesc faptul că singurul partid liberal din România este ALDE, acolo unde oamenii care chiar se simt liberali, să vină alături de noi.”

Ionel Petre a lăsat să se înțeleagă că ALDE va deschide larg ușile pentru toți liberali care au căzut victime campaniilor de epurare din PNL, declanșate de susținătorii lui Orban. Iar în Dâmbovița, numărul celor care au fost dați afară din partid sub diverse motive, unele de-a dreptul hilare, este destul de mare. După cum numărul militanților PNL cu reale calități organizatorice certificate în campaniile electorale trecute, oameni care nu se mai regăsesc în ”liberalismul” promovat de Orban & Co – și care ar putea alege ALDE ca exponent al liberalismului românesc, nu este deloc de neglijat.

Faptul că liderii PNL refuză să vadă realitatea din teren, scăldându-se în dulcea dar mortala iluzie că PNL e ”principala forță a opoziției”, este încă un argument în favoarea celor care prevestesc un eșec de răsunet în alegerile care urmează, pentru PNL.

În același timp, faptul că liderii liberali refuză să dea jos ochelarii de cal prin care privesc – și diriguiesc – activitatea partidului, creează culoare nesperate pentru challenger-ii cu mai puțini membri, structuri mult mai sărăcăcioase dar mult mai determinați, așa cum se prezintă ALDE și, nu în ultimul rând, USR.