You are currently viewing Dumitru Lupescu (USR): Nu vor putea să ne oprească!

Dumitru Lupescu (USR): Nu vor putea să ne oprească!

Decizia Biroului Electoral Central (BEC) de respinge cererea de înscriere a Alianței 2020 USR-PLUS, pentru a putea participa la alegerile europarlamentare, a declanșat un val de proteste, mai ales în mediul online, acolo unde susținătorii tandemului Cioloș-Barna sunt foarte activi.

O reacție rapidă și neechivocă au avut și liderii celor două formațiuni politice, care au criticat decizi BEC, considerând-o abuzivă, nelegală, menită a scoate din cursă (chiar înainte de a aîncepe!) un adversar politic.

Unicul parlamentar al USR în județul Dâmbovița, dep. Dumitru Lupescu, a declarat prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, că decizia BEC nu poate fi privită altfel decât ca o încercare de a împiedica Alianța USR-PLUS să participe la alegeri, prin orice mijloace.

”Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri”, punctează Dumitru Lupescu, amintind că, în lipsa unei soluții alternative, cele două partide vor putea, totuși, candida separat. ”Vom merge mai departe și dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri”

Publicăm în continuare textul integral al declarației deputatului Dumitru Lupescu:

”Biroul Electoral Central a decis astăzi în mod abuziv respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.

Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloş nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. 
Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017.
Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în ianuarie 2019.

Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului PSD-ALDE.

N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide și voința celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele aproape 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că LOR le este teamă de Alianța 2020 USR PLUS, de „Fără Penali“, de „Oameni Noi“, de tot ceea ce înseamnă această Alianță și de toate speranțele care sunt legate de ea.

Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preț și prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri.
Mai întâi, au încercat, luni în șir, să împiedice înregistrarea Mișcării România Împreună (RO+). De data asta, blochează Alianța 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votați, dar și dreptul românilor de a vota.
Este pentru prima oară, după 1990 când este respinsă o listă electorală cu atâta popularitate.

Este un act profund nedemocratic prin care EI încearcă să fim scoși din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să mențină echilibrul democratic.

Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte și avem încredere că judecătorii vor îndrepta abuzul comis de BEC.

Vom merge mai departe și dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri.

Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalți.

Vom merge alături în campanie și vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a opri regimul Dragnea-PSD.

Vrem o Românie fără penali și fără hoție și suntem dispuși să luptăm până la capăt pentru asta.”