You are currently viewing Lupescu (USR): În Slovacia, anticorupția a învins!

Lupescu (USR): În Slovacia, anticorupția a învins!

  • Post category:POLITIC

Alegerile prezidențiale din Slovacia ar putea fi un bun exemplu pentru România, afirmă deputatul Dumitru Lupescu. Victoria candidatului dreptei după o campanie electorală centrată pe lupta anti-corupție reprezintă scenariul preferat de USR.

De altfel, printr-un comunicat de presă al filialei Dâmbovița, USR  anunță că ”În calitatea de membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Slovacă, deputatul USR de Dâmbovița, domnul Dumitru Lupescu, salută rezultatul celui de-al doilea tur al scrutinului electoral desfășurat recent în această țară, care a statuat alegerea doamnei Zuzana Caputova, avocată liberală și cunoscută militantă anticorupție, în funcția de președinte al Slovaciei.”

Candidatul dreptei, Zuzana Caputova a obținut o victorie zdrobitoare la alegerile prezidențiale din Slovacia, fiind votată de peste 58 la sută dintre cei care s-au prezentat la urne. Contracandidatul său, comisarul european Maros Sefcovic, sprijinit de partidul de guvernământ de centru-stânga, a obținut 42 la sută din voturi.

”Problema corupției a fost temă proeminentă a alegerilor prezidențiale slovace, care au loc la doar un an după asasinarea jurnalistului de investigații Jan Kuciak, care ancheta mai multe cazuri de fraude în care erau implicați politicieni, oameni de afaceri și lideri ai lumii interlope”, subliniază Dumitru Lupescu, în comunicatul remis presei