You are currently viewing ALDE Dâmbovița: când vulpea nu ajunge la struguri…

ALDE Dâmbovița: când vulpea nu ajunge la struguri…

Pentru o corectă și transparentă  informare a dâmbovițenilor, având în vedere declarațiile tendențioase aduse în spațiul public privind crearea Fondului Suveran de Investiții, precum și a acuzațiilor mincinoase aduse președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în data de 08 aprilie 2019, de către purtătorul de cuvânt al Pro România Dâmbovița, fac următoarele precizări:

ALDE a demonstrat că este un partener serios și împreună cu PSD a respectat angajamentele față de cei care ne-au votat și au avut încredere în programul de guvernare propus în 2016. Respectarea și asumarea acestuia a adus creștere economică și bunăstare în rândul cetățenilor. Considerăm că a sosit vremea să renunțăm la acel complex pe care multe guvernări în România l-au avut, și anume că sunt unele lucruri care nu se pot face în țara noastră, deși foarte multe state le-au făcut cu mult înainte și cu rezultate foarte bune. Avem încredere, așadar, să spunem că pornind de la experiența unor state precum Norvegia, Franța, Italia sau Polonia, vom înființa un Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

Fondul va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, nave, garnituri de tren.

Cele mai mari investiții ale FSDI se vor realiza în sănătate, în construcția de autostrăzi și căi ferate rapide, având prioritate autostrăzile care nu pot fi finalizate sau demarate din fonduri europene. FSDI împreună cu alte bănci internaționale, BEI, BERD și Banca Mondială, care și-au exprimat deja interesul, va construi, în parteneriat public – privat, autostrăzi pe care le va deține pentru o perioadă de 30 ani și care vor fi cedate înapoi statului român, pe măsură ce bugetul de stat va avea disponibilități pentru a le răscumpăra.

O altă industrie dezvoltată prin FSDI va fi cea de armament, prin modernizarea și extinderea capacităților fabricilor existente. Și aici este surprinzatoare reacția Pro România Dâmbovița, întrucât domnul Țuțuianu susținea în octombrie 2016 că #FSDI va finanța marile proiecte de infrastructură: autostrăzi, căi ferate rapide, irigații. Toate aceste investiții vor fi realizate într-un mod transparent. De asemenea, noi am stabilit și ne-am asumat și vom pune minim 2% din PIB pentru Apărare. FOARTE IMPORTANT pentru județul Dâmbovița: Există potențial, pe de o parte, în actualele capacități de producție in industria de apărare – acest fond va investi pentru recapitalizare, dar se pot dezvolta capacități noi de producție pentru a susține și dezvolta industria de apărare. Acest fond nu va avea o componentă politică, ci va avea două structuri, consiliul de supraveghere, format din nouă membri, și comitetul director, format din cinci selectați împreună cu firme internaționale pe baza principiilor de bună guvernanță. Va fi o administrare privată a acestui fond suveran, dar nu de către o companie, ci de către aceste două structuri în care vor fi oameni selectați după niște principii foarte transparente. #FSDI va fi înființat și va rămâne 100% al statului român(…).”- sursa https://test.ripostapenet.ro/2016/10/03/2-din-pib-pentru-aparare-psd-vrea-infiintarea-unui-fond-suveran-de-dezvoltare-si-investitii/

Totodată, spunea domnul Țuțuianu, în iulie 2018, la semnarea decretului de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, că decizia a venit foarte târziu, în a 34-a zi după ce judecătorii constituționali au hotărât în acest sens: ”este o victorie întârziată a unui sistem democratic care, iată, la aproape 30 de ani de la revoluție, nu s-a maturizat. Pentru că, dacă aveam un sistem democratic matur, n-am fi asistat la tensiunea extraordinară din societatea românească, generată și de nerespectarea acestei decizii CCR, dar și de blocarea permanentă a guvernării prin atacul, la aceeași Curte Constituțională, nu doar a legilor justiției, ci și a altor acte normative importante pentru dezvoltarea economică pe termen mediu și lung. Și aduc în atenție Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare sau cele două acte normative care priveau sprijin pentru producătorii agricoli din sectorul de porcine și avicol.” – sursa http://www.politica-broastei.ro/kovesi-revocata-primele-declaratii-ale-lui-adrian-tutuianu-vicepresedintele-senatului-si-al-psd/.

Dovadă a celor spuse de fostul Ministru al Apărării Naționale stă votul ”Pentru” dat de domnia sa Propunerii legislative privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii – S.A. şi pentru modificarea unor acte normative în data de 18-04-2018. – sursa https://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=68f6af9f-7ae6-49ef-8bbe-d35248b7fb6d

Doresc să transmit opiniei publice că purtătorul de cuvânt al Pro România Dâmbovița este Cătălin Olteanu, fost Prim-vicepreședinte ALDE Dâmbovița și secretar executiv ALDE la nivel național, funcții politice de care a „uitat” acum, dar care i-au adus numirea ca secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, în cabinetul Grindeanu, precum și pe cea de secretar de stat în Ministerul Economiei, din 2014 până în 2017.

Având în vedere cele expuse, consider că partidului Pro România Dâmbovița i se potrivește foarte bine proverbul ”Vulpea când nu ajunge la struguri zice că sunt acri”, expresie ce definește persoana care afirmă că nu dorește un lucru pe care, de fapt, îl râvnește, dar nu-l poate obține.

Este o situație fără precedent, prin care cei de la Pro România, foști ALDE și PSD, demonstrează că, în timp ce coaliția depune eforturi pentru creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, de natură a furniza premisele consolidării unei Românii puternice, ei luptă pentru câștigul facil de voturi menit să le satisfacă interesul personal.

Președinte ALDE Dâmbovița

Ionel PETRE