You are currently viewing ”Augustin Lazăr nu are ce căuta în sistemul de justiție din România!”

”Augustin Lazăr nu are ce căuta în sistemul de justiție din România!”

Am ascultat și am recitit declarațiile de astăzi ale procurorului general Augustin Lazăr, despre acuzele fără dubiu ale disidenților anticomunismului din România. Este inimaginabil că un complice al torționarilor ocupă astăzi o funcție atât de înaltă în sistemul judiciar românesc.  Ba chiar își dorește cu ardoare să rămână pe mai departe procuror general al României, nu pentru el, ci „pentru interesul societății”.

Îmi este imposibil să accept că orice om rațional, care are măcar un dram de umanitate, de conștiință, poate să ia partea unui astfel de personaj. Am auzit inepții de genul, așa era legea, Lazăr respecta legea, atunci și acum. Dar oare l-a forțat cineva pe domnul Augustin Lazăr să aleagă în anii ’80 funcția de procuror care făcea jocurile Securității? Oare de ce alți procurori din aceeași perioadă au ales altă cale? Așa cum unii dintre noi au ales să refuze să fie membri ai PCR, cu toate repercusiunile comunismului?! Doar din demnitate. Unde este demnitatea lui Lazăr?

Este clar că acest om, care apare în fața opiniei publice și spune cu nonșalanță că îi pare rău pentru disidenții anticomunismului și pentru tragediile suferite de aceștia în închisori, tocmai el, care era unul dintre pionii care îi țineau închiși după gratii pe acești oameni care și-au jertfit viața și familiile pentru ca astăzi să fim liberi, Augustin Lazăr nu are nicio urmă de umanitate în el. Și-a început cariera călcând pe cadavrele-vii ale disidenților anticomuniști și se află în fruntea Parchetului General având cine știe câte „schelete” în fișetele domniei sale. Nu mă aștept la nimic bun din partea acestuia. Dar să văd acum că USR și  PNL s-au transformat în avocații unui torționar, consider că este prea mult!

Fac un apel către toți cei care sunt liberali în adevăratul sens al cuvântului.

A venit momentul să privim adevărul în față!  Pentru cei care au murit sau au suferit din cauza regimului comunist, pentru toți cei care au stat în spatele gratiilor din cauza unor procurori asemenea lui Lazăr, este momentul să spunem adevărul: Augustin Lazăr nu are ce căuta în sistemul de justiție din România!

Revăd cu ochii minții și ai sufletului frânturi din „Memorialul durerii”, realizat de Lucia Hossu Longin și îmi răsună în minte vocea lui Vali Sterian: „Doamne, vino Doamne…”.

 Președinte ALDE Dâmbovița

Ionel PETRE