You are currently viewing Mesaj pentru CUC: consolidați podul înainte să se întâmple o tragedie!

Mesaj pentru CUC: consolidați podul înainte să se întâmple o tragedie!

Podul de la intrare în orașul Pucioasa, de peste râul Ialomița, este de ani buni într-o stare deplorabilă, constituind un pericol permanent pentru cei ce se încumetă să îl traverseze.

Fiind principala cale de acces în oraș, dar și faptul că este pe traseul DN 71 care face legătura cu nordul județului și, mai departe, cu județul Prahova, determină mii de șoferi să îl traverseze în fiecare zi, în ciuda pericolului constant.

Deși problema este cunoscută de mulți ani, dovadă că a fost restricționată circulația pe pod pe un singur sens, nu s-a făcut nimic pentru consolidarea podului, dovedind o criminală indiferență din partea autorităților.

Situația este atât de serioasă încât determină reacții fără echivoc, chiar dacă în interiorul partidului de guvernământ ar putea fi interpretate ca nepotrivite în contextul politico-electoral al momentului.

Deputatul Corneliu Ștefan, care este și președinte executiv al PSD Dâmbovița, îi cere în termeni neechivoci colegului său de partid, ministrul Transporturilor, să se implice în rezolvarea problemei în cauză. Podul de la Pucioasa trebuie consolidat înainte să se întâmple o tragedie, îl avertizează deputatul Ștefan pe ministrul Răzvan CUC, într-o interpelare adresată de la tribuna Parlamentului.

”În judeţul Dâmboviţa, situaţia infrastructurii rutiere aflată în administrarea CNAIR nu este nici pe departe satisfăcătoare. În calitate de parlamentar al României, am atras atenția, de mai multe ori, în legătură cu această problemă”, spune Corneliu Ștefan, subliniind urgența adoptării măsurilor pentru remedierea situației: ”Podul provizoriu construit la Pucioasa, pe DN 71, nu va mai putea face faţă multă vreme traficului aglomerat şi autovehiculelor de mare tonaj care îl traversează în drumul spre Fabrica de Ciment de la Fieni sau, mai departe, peste munţi, la Sinaia şi Braşov. Să nu aşteptăm să se întâmple o tragedie!

Vă prezentăm mai jos textul integral al interpelării adresată de deputatul Corneliu Ștefan, ministrului Răzvan Cuc:

   INTERPELARE

Adresată domnului Răzvan Cuc,

MINISTRUL TRANSPORTURILOR

Obiectul interpelării: Podul de la Pucioasa trebuie consolidat înainte să se întâmple o tragedie!

Domnule ministru,

În judeţul Dâmboviţa, situaţia infrastructurii rutiere aflată în administrarea CNAIR nu este nici pe departe satisfăcătoare. În calitate de parlamentar al României, am atras atenţia, de mai multe ori, în legătură cu această problemă.

Există o speranţă, care se apropie de materializare: extinderea la patru benzi a tronsonului DN 71 Bâldana – Târgovişte şi modernizarea tronsonului Târgovişte – Pucioasa – Sinaia. Procedura este una de durată, deşi sperăm ca lucrările să demareze într-un timp optim, astfel încât economia judeţului şi viaţa socială să nu mai fie afectate prea mult timp de aici înainte.

Domnule ministru,

Prin prezentul demers, vă atrag atenţia însă asupra unei situaţii care necesită o şi mai rapidă implicare a factorilor responsabili. Podul provizoriu construit la Puciosa, pe DN 71, nu va mai putea face faţă multă vreme traficului aglomerat şi autovehiculelor de mare tonaj care îl traversează în drumul spre Fabrica de Ciment de la Fieni sau, mai departe, peste munţi, la Sinaia şi Braşov. Să nu aşteptăm să se întâmple o tragedie!

Acest pod a fost o soluţie de moment, pentru a nu se circula alternativ sau, mai rău, pentru a nu se închide traficul pe DN 71, la intrare în oraşul Pucioasa dinspre Târgovişte, până când se va interveni şi va fi reabilitat, consolidat şi modernizat podul principal peste pârâul Bizdidel. Din păcate, lucrările la acest obiectiv nu au început şi nici nu ştim când vor fi demarate!

Mai marii CNAIR au montat indicatoare de restricţie. Traficul spre Sinaia se realizează pe podul provizoriu, iar spre Târgovişte pe podul care aşteaptă parcă zadarnic reparaţiile. Şi niciunul dintre ele nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţia rutieră!

Domnule ministru,

Aţi fost, în primul dumneavoastră mandat la Ministerul Transporturilor, într-o vizită de lucru în Dâmbovița, la Pucioasa. Aţi văzut la fața locului despre ce este vorba. Consider că trebuie acționat înainte să se întâmple o nenorocire și vă solicit să vă implicați ferm pentru urgentarea lucrărilor de consolidare a podului principal.

Solicit răspuns în scris.

DEPUTAT

Corneliu Ştefan