You are currently viewing Bucegi: Paște cu viscol și drumuri troienite, ca-n toiul iernii!

Bucegi: Paște cu viscol și drumuri troienite, ca-n toiul iernii!

  • Post category:ACTUAL

Greu de crezut, cu tot soarele de afară, că la munte viscolul își face de cap fix ca în toiul iernii! Nămeții au pus stăpânire pe Platoul Bucegilor, făcând aproape imposibilă orice tentativă de a ajunge în zona Piatra Arsă.

Într-un comunicat al Consiliului Județean Dâmbovița, remis presei astăzi, se anunță că DJ 713 este impracticabil pe sectorul Cabana Dichiu – Piatra Arsă, tocmai din pricina troienelor.

Fotografiile care însoțesc comunicatul CJD arată un peisaj greu de imaginat la sfârșit de aprilie, cu nămeți cât casa și drumuri acoperite de un strat gros de peste un metru de zăpadă. Trebuie menționat că situația în zona Bolboci-Pasina-Peștera este cu totul alta și nu pune niciun fel de probleme turiștilor sau autovehiculelor.

CJD anunță că ”drumul va rămâne închis circulației publice până la finalizarea activităților specifice de înlăturare a cantităților de zăpadă aduse de viscolul intens” și recomandă turiștilor să respecte și să acorde atenție sporită indicatoarelor de restricție instalate în zona cabanei Dichiu și să se informeze, în prealabil, dacă sectorul mai sus menționat este într-o stare corespunzătoare pentru accesul rutier.

”Menționăm, totodată, că SC LDP Dâmbovița SA, operatorul care are contractate serviciile de deszăpezire pe cei 4 km ai DJ 713, din zona Piatra Arsă, depune toate eforturile pentru a reduce perioada de închidere a circulației”, se mai arată în comunicatul CJD.

Dacă pe DJ 713 este puțin probabil să puteți ajunge pe Platoul Bucegilor prea curând, calea vă este deschisă spre Bolboci și mai departe, spre stațiunea Peștera-Padina.

Accesul către platoul Padina–Peștera este posibil, în condiții specifice sezonului rece, atât pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci – Padina – Peștera, cât și pe traseul DJ 713, de la DN 71 Cota 100 – cabana Cuibul Dorului – cabana Dichiu – drum de legătură Zănoaga – Bolboci – Peștera.