You are currently viewing FABULĂ: D-l Goe se joacă de-a politica.

FABULĂ: D-l Goe se joacă de-a politica.

  • Post category:OPINII

Câtă vreme D-l Goe se mulțumea să pună dulceață în galoșii oamenilor mari, era simpatic. Năzdravan, dar simpatic. Când se agață de semnalul de alarmă al trenului aflat în plină viteză, devine o problemă serioasă. Iar când crede că politica e făcută să aducă beneficii pentru el și gașca lui, e deja o problemă gravă.

Mămițica trebuie musai să-i dea peste degețele D-lui Goe, înainte de a deraia măgăoaia numită PSD Dâmbovița.

Că doar mămiţica i-a dat junelui pe mână campania electorală pe post de jucărie, ca nu cumva să pice ‘mnealui în depresie!

Sau, poate, mămițica știe ce podoabă are și e topită de admirație: ”mânca-l-ar mama pe el de băiat deștept (țoc-țoc-țoc, trei pupici fierbinți pe frunte), e lucru mare cât e de deştept! Cum știe el să strice ce construiesc oamenii mari! Vai, soro, mor de dragul lui! Nu-i așa că e genial?”

Pai da, că multă minte-ți mai trebuie să te joci de-a politica împărțind ciucalată și demnități prin tractirele târgului, bașca să-ți umble gândul cu sorcova după sacii cu galbeni pe care i-ai câștiga pe urma mămițicii!

Românul obidit, chitit în treburile împărăției, are o vorbă: multă țiglă lipsă de pe casă trebuie să ai, ca să te duci pe la șefii de dregătorii și să le ceri să bage-n leafă, pe bani buni de la stat, pe te miri-cine are băietul vreun enteres!

Și cum gura lumi-i slobodă, ar fi de mirare ca toate pocinoagele lu’ D-l Goe să nu fi ajuns și la urechile lungi, bine antrenate ale poterii! Să vezi atunci distracție!

Numa’ că mămițica va plăti, la sfârșitul poveștii, oalele sparte de marinel… mariner… marinal… cum i-o zice!

Și nu e singura. Volens-nolens, toată suflarea pesedistă va avea de suferit. Mult mai important, păgubașul cel mare va fi bietul rumân plătitor de biruri, pe spinarea căruia beizadele își fac de cap: D-l Goe și ”armata” lui de inși hotărâți să se ”capitalizeze” rapid și cu orice preț.

Cât îi vorba despre cetățenii… Care cetățeni? Ce treaba avem noi cu ei? Ei reprezintă pulimea – cum nerușinat se exprima o fosta stea social-democrată, devenită prin forța împrejurărilor o stea căzătoare (doctorul în șpagă, Sorin Oprescu)

Aferim, calicilor!

P.S. Această fabulă reprezintă reacția autorului la maniera în care înțelege conducerea PSD Dâmbovița să trateze presa. Altfel spus, SUNTEM CU OCHII PE VOI!