You are currently viewing Revolta unui antreprenor: Domnilor decidenți, chiar nu vă pasă?

Revolta unui antreprenor: Domnilor decidenți, chiar nu vă pasă?

  • Post category:ACTUAL

TransBucegi, unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din munții noștri pare că se află sub un blestem greu!

Unică rută de acces rutier pe Platoul Bucegi și singura cale pe care poți ajunge în stațiune recent declarată de interes național Peștera-Padina, fără să îți rupi mașina, TransBucegi a căpătat o tristă notorietate de drum… fantomă! Și asta pentru că este mai mult închis,decât deschis circulației. Evident, cu incalculabile prejudicii pentru investitori și neplăceri cu duiumul pentru turiști!

Și ca să întregim tabloul sumbru, de multe ori se întâmplă ca drumul să fie închis fără ca cineva să se obosească să anunțe din timp acest lucru, de parcă nu ar fi drum public, ci moșia cuiva!

Dacă peste iarnă viscolul, ninsoarea și anumite… scăpări de proiectare au ținut drumul închis o bună parte din sezonul alb, acum a venit rândul lui Dorel-de-Prahova să închidă drumul. Altfel spus, turiștii veniți de la sute de km pentru a vedea frumusețile de pe valea Ialomiței, de la Bolboci la Peștera, ca și cei care se aflau deja în munte, cărora li se adaugă sute de persoane angajați la unitățile de cazare din zonă, s-au trezit în imposibilitatea de a ajunge la destinație – sau de a se întoarce acasă. Pentru că pe segmentul prahovean al drumului ”se lucrează”!

Întâmplarea pare să fi fost picătura care a umplut paharul, pentru președintele Asociației Turistice Peșterea-Padia, Valentin Calcan, el însuși un important investitor în zonă și iubitor al muntelui.

Printr-un laconic dar extrem de dur comunicat de presă, Valentin Calcan critică închiderea drumului și îi acuză pe cei responsabili de nepăsare.

”Mă întreb cumva dacă din votul de duminică o fi înțeles ceva administrația locală Moroeni, cea județeană Prahova ori cea județeană din Dâmbovița.

Cred că nu pentru că atâta lipsă de respect față de oameni, turiști, salariați si investitori este greu de admis. Cum să închizi (din nou) drumul TransBucegi fără niciun anunț? Fără niciun program de circulație?

Domnilor decidenți, chiar nu vă pasă?

Valentin Calcan – ATPP”

Situația este cu atât mai gravă, cu cât circulația este închisă… sau nu, ”pe ochi frumoși”! Taximetriștii pot circula în voie, după ce plătesc o ”atenție”. Care ”atenție” este apoi introdusă în prețul cursei, spun martorii!