You are currently viewing Și a fost ATINGE OMU, ediția a IV-a

Și a fost ATINGE OMU, ediția a IV-a

  • Post category:ACTUAL

Dragi iubitori ai muntelui, sâmbătă, 8 iunie 2019, s-a desfășurat, în zona Peștera din Munții Bucegi, cea de-a 4-a ediție a concursului de alergare montana  ATINGE OMU, eveniment organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița.

La startul cursei s-au aliniat peste 100 de concurenți, veniți din toată țara. Clasamentul final – pe care îl puteți găsi AICI – indică poziționarea concurenților la una dintre cele două categorii (masculin și feminin), dar și în clasamentul general (open).

STARTUL s-a dat la ora 10.00 AM, pe traseul Peștera-Vârful Omu, unde se afla singurul check point de pe traseu, plasat strategic pe cota cea mai înaltă din Bucegi (2507 m).

Retragerea s-a făcut în coborâre pe aceeași vale, variantă aleasă din mai multe motive, prioritar fiind aspectul climatic, vremea fiind foarte instabilă în ultima perioadă.

Lungimea totala a traseului parcurs a fost de 12,5 km, cu o diferență de nivel în urcare de aproximativ 1000 m.

La final, podiumul feminin a fost ocupat de:

Albișteanu Carmen, Locul 1

Lefter Vasilica, Locul 2

Petric Manuela, Locul 3

Iar la masculin:

Hrișcu Alexandru, Locul 1

Blejdea Alexandru, Locul 2

Ivănescu Andrei, Locul 3

N-am scăpat din vedere nici tradiția cursei, un adevărat ”magnet” pentru care cei familiarizați cu competiția, anume bulzul perpelit pe jar și cana cu jintiță.

Mulțumim in mod expres partenerilor noștri, fără de care acest eveniment nu era posibil: Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Comunei Moroeni, Serviciul Public Județean Salvamont Dâmbovița,
Postului de Jandarmi Peștera, voluntarilor implicați în organizarea acestui concurs și sponsorilor.

ATINGE OMU este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate până acum în această zonă a Bucegilor, care a adus entuziasm în rândul alergătorilor veniți din toată țara, atât pentru traseul ales, cât și pentru atmosferă.

Prin organizarea acestui concurs, care a avut un sprijin logistic și financiar foarte modest, am urmărit un sigur lucru, să promovăm cât mai mult zona noastră montană, Peștera-Padina.

Geo Badea,

Cu voia dumneavoastră, organizator.

P.S. Avem și o mulțime de fotografii de la eveniment (click AICI)!