You are currently viewing Involuția lui Țuțuianu: de la MAIMUȚĂ la MAIMUȚOI
Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Tutuianu, sustine o declaratie de presa la iesirea din sediul DNA, in Bucuresti, luni, 19 iunie 2017. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Involuția lui Țuțuianu: de la MAIMUȚĂ la MAIMUȚOI

Întortocheatele sunt cărările politici dâmbovițene și bogată fauna care o populează! Cunoscut ca un cal breaz pentru apucăturile ce-l recomandă pentru rezidență permanentă în  Selvă, Adrian Țuțuianu – Oracolul din Micloșani, cum i se mai spune – reușește să se facă iarăși de băcănie.

Prin declarații publice care dovedesc fără dubiu că individul nu are nimic în comun cu buna-creștere sau minim de respect pentru proprii colegi. În toată povestea, există și jumătatea plină a paharului: se dovedește că Darvin a avut dreptate… când vorbea despre accidente pe scara evoluției.

Nu cu foarte multă vreme în urmă, Adrian Țuțuianu îi numea pe fruntașii PSD ”maimuțe”, fără să-și dea seama că se includea și pe sine în rândul primatelor cu apetit politic (doar era unul dintre corifeii PSD!). Evident, pentru ”maimuțăreala” dată la iveală, Oracolul de Micloșani a fot alungat din haită, rămânându-i  amintirea paradisului pierdut… și o urmă de cizma bine conturată pe turul pantalonilor!

Cum năravul din fire – știți voi, nu are lecuire, procletul o comite din nou! Deunăzi, la finalul unei conferințe de presă la Pro România (unde Oracolul de la Micloșani a eșuat cu tot cu urma de cizma încă dureros de prezentă în părțile moi), transmisă live pe facebook, i-a catalogat pe colegii din partidul păstorit de Victor Ponta drept ”maimuțoi”!

Diminutivul folosit de Țuțuianu este, la prima vedere, rezultatul unei observații pertinente: dacă PSD, partid cu sute de mii de membrii, este populat de ”maimuțe”, logic, un partiduleț de talia Pro România nu poate pretinde pentru membrii săi alt apelativ decât acela de… ”maimuțoi”! Nu știu cât de fericiți vor fi liderii Pro România, în frunte cu Victor Ponta, aflând din presă că sunt niște ”maimuțoi”, însă o primă reacție o avem de la coordonatoarea activității Organizației de Femei a Pro România – Dâmbovița.

#atențielamaimuțoi, ne îndeamnă d-na Cristina Sima pe contul personal de facebook, unde a publicat un răspuns acid la atacurile”colegului” născut, crescut și educat pe dealurile din Micloșani, având ca însoțitori cârduri de gâște și  câteva bovine.

Dovedind că a fi ”bărbat” nu e neapărat o calitate în politică, dacă îți manifești bărbăția insultându-ți colegii – asta când nu înjuri sau agresezi persoane de sex opus! – Cristina Sima reușește performanța de a-l ridiculiza pe Adrian Țuțuianu cum puțini au reușit.

”Deunăzi, un „(fai)mouse ” al politicii dâmbovitene, încântat de „vizualizările” avute la o conferință de presă, transmisă in direct pe pagina sa de facebook, se adresează distinsului auditoriu: „vedeți băi, așa se face politică, nu cum fac maimuțoii aia..”(colegii lui de partid).
In ideea de a-l aduce cu picioarele pe pământ, mă simt nevoită sa-i transmit următorul lucru:
Prietene, politica se face pe voturi, nu pe „vizualizari”!
Cu vizualizarile e la fel cum e cu deochiul. Omul se deoache si de prost, nu doar de destept si frumos..

#atențielamaimuțoi”, scrie Cristina Sima pe contul său de facebook

Așadar, frustrarea d-lui Țuțuianu de a nu mai fi ”maimuță” PSD-istă își găsește alinare, în mod inconștient, prin asumarea statutului de ”maimuțoi”!

Eu nu l-aș contrazice pe dl. Țuțuianu. La urma urmelor, a ”muncit” din greu pentru a merita acest titlu. Iar remarca d-nei Sima i se potrivește mănușă: ”Omul se deoache și de prost, nu doar de deștept și frumos…”

Cunosc, însă, persoane absolut admirabile, în Pro România sau PSD, care nu merită, sub nicio formă, să fie maculate de un.. macac. D-na Sima este un exemplu. Felicitări pentru curaj, doamnă!