You are currently viewing A patra acțiune de combatere a insectelor de disconfort, la Târgoviște

A patra acțiune de combatere a insectelor de disconfort, la Târgoviște

  • Post category:ACTUAL

Primăria Municipiului Târgovişte informează că în perioada 03-08 septembrie 2019, în intervalul orar 630 – 930, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv cartierele Priseaca şi Sagricom), se va executa a patra etapă de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, gândaci etc.), prin pulverizare aeriană.

Tratamentul se va executa doar o singură zi, începând cu prima zi a perioadei menţionate. În cazul în care vremea nu este favorabilă aplicării tratamentului în prima zi, acţiunea se va amâna pentru următoarea zi propice acestei activităţi.

Combaterea dăunătorilor se va face cu insecticidul SOLFAC TRIO EC 200, substanță produsă de divizia Bayer şi avizată de Ministerul Sănătaţii Publice, produs care nu este dăunător pentru oameni şi mediul înconjurător, dar este toxic pentru albine şi organisme acvatice.

Pentru evitarea intoxicaţiilor familiilor de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanţă de 10 kilometri faţă de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, păşunatul şi consumul de fructe în zonele supuse tratamentului trebuie evitate.