You are currently viewing Șerifu’ defazat: Țuțuianu joacă în alt film!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Șerifu’ defazat: Țuțuianu joacă în alt film!

  • Post category:OPINII

Fan declarat al serialului american House of Cards (”Culisele puterii”, titlul pentru România), senatorul Adrian Țuțuianu este foarte convingător… în rolul de Gâgă politic. Și devine tot mai bun pe zi ce trece!

(Tot răul spre bine: dacă nu va fi niciodată un Frank Underwood, măcar prinde rol principal în ”Porcii râde” (sic!), producție având la bază jocurile copilăriei protagonistului pe ulițele Micloșanilor.)

Dacă trăsnăile mistico-politico-electorale cu care ne asalta la fiecare conferință de presă (organizate pe tipicul videochat-ului dedicat adulților) mai trezeau doar câte un căscat de plictiseală, ultima boroboață a Oracolului de Micloșani dovedește, fără putință de tăgadă, că îl așteaptă un strălucit viitor în showbiz, ca stand up comedy performer.

Duminică seară, în studioul Antenei 3, Baronul de Micloșani vorbea cu emfaza și convingerea nestrămutată – pe care doar mediocritatea le poate genera – despre șansele învestirii Guvernului Orban. Nu va fi cvorum, guvernul nu va fi învestit, spunea răspicat Țuțuianu. Pentru poporul privitor la teve, încruntarea lui Țuțuianu va fi stârnit ceva emoție. Însă Regele (Regele gafelor, să ne înțelegem!) s-a dovedit, o dată în plus, a fi… gol. Gol-goluț. Și nu la propriu.

În timp ce senatorul Țuțuianu, un fel de Mafalda cu pălărie, aciuat sub pulpana lui Victor Ponta, comitea acte de o violență extremă asupra câmpiilor (adică bătea câmpii, să înțeleagă și destinatarul!), se știa deja că Mihai Tudose, Georgian Pop, Mircea Banias, Sorin Cîmpeanu, Damian Florea, Daniel Constantin și Emilia Meirosu vor vota pentru învestire. Știrea fusese preluată și distribuită de presă. ”Trădătorii”, în frunte cu Mihai Tudose și Sorin Câmpeanu stabiliseră detaliile și bătuseră palma cu Ludovic Orban. Doar că au uitat să îl informeze și pe Țuțuianu!

Cu adevărat trist pentru Adrian Țuțuianu, cel care timp de 6 ani a ținut piciorul pe grumazul județului, este că nimeni dintre frondori nu a catadicsit să îi spună cum stau lucrurile – nicidecum să se ostenească  să-l întrebe dacă ar vrea șie el. Cel mai probabil, atitudinea grupului răzvrătiților are la temelie profunda antipatie pe care mulți dintre fruntașii partidului o resimt față de cel pe care îl numeau pe la colțuri ”dulăul lui Ponta”.

Una peste alta, așa cum remarcam la început, Țuțuianu reușește să se facă, din nou, de râs. Big style, cum ar spune frații noștri întru integrare euro-atlantică!

Adică ”râde” și porcii!