You are currently viewing Cezar Preda: Ne axăm pe îndeplinirea angajamentelor luate ȋn fața românilor

Cezar Preda: Ne axăm pe îndeplinirea angajamentelor luate ȋn fața românilor

  • Post category:POLITIC

Cezar Preda salută prestația cabinetului Orban, care reușește, în mai puțin de o lună, să schimbe ”modul de a face politică”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul liberal punctează principalele măsuri adoptate de guvernarea PNL și care, în opinia sa, ar reprezenta o schimbare radicală față de trecut.

La loc de cinste în analiza deputatului Cezar Preda se află restructurarea Guvernului și organizarea alegerilor prezidențiale.

Prin comparație, în prima lună de guvernare (ianuarie 2017) PSD considera o prioritate adoptarea infamei Ordonanțe 13, care ar fi fost dată pentru favorizarea infractorilor, susține Cezar Preda.

”Guvernul #PNL, condus de premierul Ludovic Orban, a fost învestit în funcție pe data de 4 noiembrie. În doar o lună de zile, Partidul Naţional Liberal a schimbat modul de face politică, axându-se pe îndeplinirea angajamentelor luate ȋn fața românilor.

 Restructurarea Guvernului de la 26 la 16 ministere.
 Organizarea alegerilor prezidențiale ȋn condiții civilizate de vot în țară si ȋn străinătate.
 Nominalizarea Comisarului European din partea României, Adina Vălean, aprobată de președintele desemnat al Comisiei Europene, audiată și votată în Parlamentul României, cât și ȋn Parlamentul European.
↗ Desecretizarea Dosarului 10 august 2018.
 Adoptarea OUG pentru acordarea venitului de completare pentru minerii din Valea Jiului care au intrat ȋn programul de disponibilizare.
 Asigurarea banilor necesari pentru plata, până la finele anului, a pensiilor, alocațiilor de stat pentru copii, indemnizațiilor pentru persoanele aflate în concediu maternal sau în concediu medical.
 Adoptarea proiectului #PNL de abrogare a recursului compensatoriu.
 Eliminarea supraaccizei la carburanți.
 Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.
 Eliberarea sumelor pentru decontarea TVA, sechestrate fără drept de PSD de la companiile private.
 Promovarea majorării salariului minim, de la 1 ianuarie 2020, folosind o formulă care să mențină puterea de cumpărare și să nu accentueze inflația.
Bilanțul PSD în prima lună de guvernare, ianuarie 2017: aprobau Ordonanța 13, în favoarea infractorilor.”