You are currently viewing Alexandru Oprea candidează la funcția de președinte executiv al PSD Dâmbovița!

Alexandru Oprea candidează la funcția de președinte executiv al PSD Dâmbovița!

Cu doar câteva zile înaintea Conferinței Județene de Alegeri a PSD Dâmbovița, apele se separă suficient pentru a avea o imagine clară despre forțele beligerante, în războiul pentru controlul organizației.

Printr-o manevră inițiată din considerente de vizibilitate publică, aripa frondorilor,  care îl susține pe Corneliu Ștefan pentru funcția de președinte, a organizat, vineri, o conferință de presă în care s-a anunțat public candidatura lui Ștefan.

Alături de deputatul Ștefan și-au mai anunțat candidaturile senatorul Titus Corlățean – președinte executiv și Cristian Daniel Stan – secretar executiv al organizației.

Deși declarațiile challengerilor sunt optimiste – prea optimiste, ar spune mulți – este evident că până la cucerirea puterii interne e cale lungă, măsurată nu în timp, ci în termeni de susținere în teritoriu, printre activiștii PSD care vor vota la Conferința Județeană. Acolo unde, până una alta, echipa Rovana Plumb – Alexandru Oprea –Carmen Holban are un avantaj net.

Din informațiile la care am avut acces, Rovana Plumb urma să candideze pentru un nou mandat de președinte al organizației (intenție anunțată public de d-na Plumb), în timp ce pentru postul de președinte executiv ar fi candidat dep. Carmen Holban. Alexandru Oprea urma să candideze pentru funcția de secretar executiv.

La sfârșitul săptămânii trecute, au apărut informații noi, confirmate de surse din PSD, care arată că s-a decis o rocadă interesantă: Alexandru Oprea ar urma să fie președinte executiv iar Carmen Holban să preia mandatul de secretar executiv al PSD Dâmbovița.

Decizia rocadei a fost luată nu doar pentru a maximiza șansele echipei Plumb-Oprea-Holban în alegerile interne, ci și pentru a conferi forță și coerență formulei de conducere rezultată in alegerile interne, cu impact major în plan administrativ și electoral.

Dacă luăm în calcul și faptul că aripa Ștefan-Corlățean-Stan susține fățiș întoarcerea oiței rătăcite Adrian Țuțuianu pe pășunile social-democrate – în timp ce Alexandru Oprea este unul dintre adversarii declarați ai fostului baron PSD, avem o imagine mai clară a reconfigurării polilor de putere din sânul PSD Dâmbovița. Acolo unde trecutul, reprezentat de Adrian Țuțuianu și metodele lui, pare a fi de respins de grosul activului PSD. Electoratul PSD nu poate uita că Țuțuianu & Co au pus umărul la dărâmarea Guvernului social-democrat și nici că aceștia s-au făcut preș în fața lui Iohannis și a PNL, făcând posibilă învestirea unui cabinet condus de Ludovic Orban.