You are currently viewing Valentin Calcan, fără emoții în cursa pentru președinția CCIA Dâmbovița!

Valentin Calcan, fără emoții în cursa pentru președinția CCIA Dâmbovița!

  • Post category:ACTUAL / OPINII

După 30 de ani de democrație originală și capitalism după ureche – sa nu spun, asemenea demiurgului social-democrației românești, Ion Iliescu, capitalism de cumetrie, apare tot mai clară necesitatea reevaluării instrumentelor de implementare a valorilor democratice și ale economiei de piață.

Una dintre entitățile care, pe alte meleaguri, joacă un rol activ extrem de important în dezvoltarea unui mediu antreprenorial sănătos, este Camera de Comerț – cu toate variantele de nume pe care le are în diferite țări.

În România, Camerele de Comerț au avut un rol mai degrabă modest. De fapt, implicarea și rezultatele au fost insignifiante. Desigur, pot fi contrazis, dar ca ziarist cu 25 de ani de presa în spate, pot spune cu mâna pe inimă că despre Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița am auzit doar o dată pe an, când se organizează Topul Firmelor – bun prilej pentru unii oameni de afaceri să iasă la un spriț cu alți oameni de afaceri. Și cam atât!

Era nevoie de o nouă abordare. Era nevoie de o schimbare radicală. Era nevoie de o echipă managerială care să (re)pună Camera de Comerț acolo unde îi este locul, să facă din CCIA instrumentul de dezvoltare a vieții economice, așa cum îi este rolul.

Începutul de an aduce cu sine premise excepționale în acest sens. Alegerile pentru desemnarea unui nou Colegiu de Conducere pentru Camera de Comerț Dâmbovița oferă șansa unui nou început, sub auspicii mult mai bune.

Parcă pentru a dovedi că omului potrivit nimic nu-i poate sta în cale, alegerile din acest an, de la Camera de Comerț, înregistrează o premieră: sunt primele alegeri din istoria de mai bine de un sfert de secol a instituției, în care nu există mai muți candidați! Cu atât mai remarcabilă situația, cu cât inițial mai multe nume cunoscute din mediul de afaceri dâmbovițean își anunțaseră intenția de a accede la ”cârma” CCIA.

Cert este că intrarea lui Valentin Calcan în cursă a schimbat radical paradigma, forțându-i pe eventualii challengeri să se retragă.

Valentin Calcan, fost senator și deputat de Dâmbovița, om de afaceri cunoscut pentru ardoarea cu care susține dezvoltarea turismului în zona montană a județului – și nu mai puțin promotor al potențialului extraordinar oferit de stațiunea Peștera-Padina, a reușit să spulbere orice concurență încă înainte ca alegerile pentru conducerea Camerei de Comerț să aibă loc!

Marius Caravețeanu Gabriel Cioacă, Mihail Drugă, Alin Ioniță, Florin Lopătaru, Cristian Pușcaru și Doru Ștefan întregesc formula câștigătoare. Cum spuneam, pentru prima dată în istoria CCIA Dâmbovița, nu există contracandidați nici pentru postul de președinte, nici pentru cele de membri în Colegiul de conducere!

Anticipând deznodământul alegerilor de luni, 20 ianuarie, cei ce și-au dorit cu ardoare o schimbare în bine pentru mediul de afaceri dâmbovițean au un motiv întemeiat să pună șampania la rece.

Este, fără îndoială, o veste bună și pentru cei care, fără a avea preocupări antreprenoriale, l-au cunoscut, apreciat și respectat pe Valentin Calcan.

Mă regăsesc în această ultimă categorie și sunt încredințat că dl. Valentin Calcan, în calitatea de președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița,  va scrie o pagină importantă a istoriei județului nostru!

Succes!