Florin Popescu se alătură celor care cer: SALVAȚI MĂNĂSTIREA STELEA

Deși legislația în domeniu este extrem de clară iar declarațiile autorităților mustesc de patriotism local și de dragoste pentru vestigiile trecutului, la Târgoviște asistăm la un asalt nemilos asupra unui simbol al cetății: ansamblul Stelea, mărturie vie a unor vremuri glorioase pentru Cetatea de Scaun.

Apelurile pentru salvarea Mănăstirii Stelea, pusă în pericol prin autorizarea unor lucrări și construcții în imediata vecinătate a mănăstirii, în zona de protecție a monumentului arhitectonic, nu au rămas fără ecou.

Și dacă până în prezent autoritățile nu au ieșit din inerția distructivă specifică instituțiilor românești, voci sonore din societatea civilă, politicieni, oameni de afaceri și intelectuali au luat poziție solidarizându-se cu demersul Vicarului Eparhial, Ionuț Ghibanu.

Ghibanu a publicat mai multe materiale prin care atrage atenția asupra pericolului pe care interesele mercantile le-ar putea genera pentru un monument de prim rang al Târgoviștei

Florin Popescu, fost deputat și fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița se alătură și el celor care cer tot mai răspicat să înceteze orice formă de atentat la valorile istorice ale urbei.

”Nu înțeleg cum a fost posibil să se ajungă aici. Mănăstirea Stelea este în real pericol. Am văzut fotografiile care arătau crăpăturile produse în pereții chiliilor de la Stelea, în urma lucrărilor. Așa ceva este inadmisibil. Am fost președinte de Consiliu Județean și știu că nici din punct de vedere LEGAL nu-ți poți bate joc de așa ceva, iar din punct de vedere moral, nu e cazul sa mai spun!

Sunt 100% alături de Vicarul Eparhial Ionuț Ghibanu alături de Arhiepiscopia Târgoviștei și alături de toți târgoviștenii care își iubesc orașul, care își iubesc și respectă trecutul și spun din toată inima: SOS MĂNĂSTIREA STELEA!”, a declarat Florin Popescu.

Așteptăm și noi, ca toți cei pentru care secolele de istorie glorioasă înseamnă mai mult decât o nouă șaormărie în buricul târgului, implicarea decisivă a autorităților. Pentru că salvarea Mănăstirii Stelea nu este despre religie vs. liberi-cugetători sau biserica vs. secularism. Este despre CETATEA DE SCAUN TÂRGOVIȘTE ȘI TRECUTUL EI STRĂLUCIT. Și despre copiii noștri, care au dreptul să afle despre rădăcinile lor pe viu, nu doar din planșe colorate din cartea de istorie!

Lasă un răspuns

1474 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Screenshot 20200405 233526 Facebook
COVID-19: Regina Elisabeta a II-a, mesaj istoric de la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a a vorbit duminică, într-un discurs televizat, extrem de rar utilizat, în...