You are currently viewing UNIREA, cel mai important moment din istoria românilor

UNIREA, cel mai important moment din istoria românilor

  • Post category:ACTUAL

Unirea Principatelor de la 24 ianuarie 1859 sau MICA UNIRE, cum mai este cunoscută, a reprezentat unul dintre cele mai importante momente din istoria poporului român, susține Alexandru Oprea, președintele CJD, pe contul său de Facebook.

În mesajul său, șeful administrației județene subliniază necesitatea ca românii să fie uniți, pentru că doar astfel se pot înfăptui idealurile mărețe ale neamului.

”Sunt destule momente în viață în care ne întrebăm ce putem face pentru a fi mai buni? Ce putem face pentru a-i sprijini mai mult pe cei care sunt în jurul nostru? Ce putem face pentru a îndeplini dorințele și visele celor de lângă noi?

Răspunsuri pot fi multiple, dar cel mai important pentru istoria poporului român a fost UNIREA.

Mult așteptată de români, Unirea Principatelor Române sau Mica Unire de la 1859 a schimbat, complet, orice idee legată de unitate atunci când a transformat-o într-un lucru real pentru milioane de român.

Și acum, ca și în anul 1859, România are nevoie ca românii să fie uniți și să nu-și piardă speranța. Pentru că, indiferent de vremuri, doar împreună putem realiza lucruri mărețe, doar împreună ne putem ajuta reciproc, doar împreună putem depăși obstacole, doar împreună putem fi mai buni.”(A. Oprea)