Dep. Claudia Gilia: PSD nu a permis eliminarea programului “Prima casă”!

Dep. Claudia Gilia: PSD nu a permis eliminarea programului “Prima casă”!

Multe s-au spus în ultimele zile despre acest program, dar adevărul este unul singur. PNL a vrut să reducă finanțarea programului, alocând fix de 10 ori mai puțin decât în 2019, iar  ministrul de finanțe, Cîțu a vorbit public despre faptul că programul nu mai este în “trend” cu economia și a dat de înțeles că va fi oprit.

La o zi după această declarație, PSD a reacționat public față de atacul liberal evident asupra unui program inițial în guvernarea social democrată (2009), dar de care au beneficiat tinerii, indiferent de opțiunea lor politică, reușind să cumpere locuințe cu avans mic și dobânzi subvenționate.

Pot să mă gândesc că dorința de a opri programul este o ranchiună politică, dar chiar până acolo să mergem? Să le luăm tinerilor un sprijin doar pentru că el a fost gândit de PSD? Oare ce părere au tinerii liberali care vor să aibă casa lor, în condiții financiare avantajoase?

Ceea ce vă asigur, dragii mei, este că în mandatul meu de deputat voi lupta pentru toate drepturile de care românii beneficiază în acest moment. Fiecare drept câștigat, trebuie respectat de cei care guvernează, indiferent cum se numesc ei!

Conf. univ. dr. Claudia GILIA

Deputat PSD de Dâmbovița