You are currently viewing Claudia Gilia: ”România nu trebuie să mai fie jucăria lui Johannis!”

Claudia Gilia: ”România nu trebuie să mai fie jucăria lui Johannis!”

Sunt astăzi în fața momentului cel mai absurd al politicii românești! Și nu mă raportez doar la momentele politice din mandatul meu, ci la politică românească de după 1989.

Președintele României dă dovadă de o iresponsabilitate ale cărei efecte negative le vom simți multă vreme. Este greu să repari ce fac astăzi Johannis și Orban.

Noi, PSD,  nu putem să legitimăm un Guvern care nu vrea, el însuși, să fie legitimat. PNL a contribuit la căderea Guvernului Orban, iar acum nu vrea să voteze pentru instalarea Guvernului Orban II. Jocul are o singură miză: alegerile anticipate, dar va avea consecințe multiple legate de instabilitate economică și politică,  de imaginea României, dar și efecte negative în traiul de zi cu zi al românilor.

Este adevărat că în Constituția României sunt prevăzuți anumiți pași pentru alegeri anticipate. Dar, scopul acestor reglementări a fost de a avea soluții pentru situații excepționale. Astăzi, PNL creează artificial o situație în care să se folosească de soluțiile pentru cazuri excepționale. Ceea ce este de neacceptat într-o democrație!

Îmi mențin poziția pe care am exprimat-o și prin vot! Ludovic Orban nu poate să mai fie premier, iar România nu trebuie să mai fie jucăria lui Johannis! Experimentul „Guvernul meu” nu trebuie să mai continue!

Conf.univ.dr Claudia Gilia,

Dep. PSD de Dâmbovița