You are currently viewing Claudia GILIA: ”Cîțu nu este o glumă, este un dezastru!”

Claudia GILIA: ”Cîțu nu este o glumă, este un dezastru!”

Născut de Ziua Păcălelii (1 aprilie) Florin Cîţu, propunerea de premier al lui Iohannis, nu este o glumă, este un dezastru. Un ministru invalidat de nenumărate ori de comisiile şi plenul Senatului sau al Parlamentului este numit premier.

Un om care a împrumutat ţara în câteva luni cu 10 miliarde de euro, a destabilizat economia şi a dus euro la un maxim istoric este numit să conducă România.

Am mai spus că România a devenit un experiment pentru Iohannis, unul cinic, de sorginte dictatorială. PSD nu va valida deciziile cinice ale unui Preşedinte – iresponsabil care ignoră o decizie a Curţii Constituţionale, doar pentru că vrea „Guvernului lui”, „Parlamentul lui”. „Desemnarea candidatului la funcţia de premier trebuie să aibă ca scop coagularea unei majorităţi parlamentare”, este opinia CCR.

Este evident că Preşedintele nu vrea stabilitate, nu vrea ca România să aibă Guvern. A demonstrat-o prin numirea lui Ludovic Orban pentru a doua oară, deşi PNL anunţase că nu îşi va susţine propriul guvern. Suntem la mâna unor iresponsabili cinici, ale căror decizii ne vor afecta pe toţi.

Cu Cîţu în fruntea Guvernului României, ţara noastră ar fi condamnată la haos şi la sărăcie. PSD va apela la toate pârghiile constituționale și  legale pentru a împiedica un asemenea dezastru, când unul dintre cei mai slabi miniştrii pe care i-a avut România este chemat de Iohannis să ia decizii cruciale într-un moment extrem de delicat în care, peste toate provocările unei guvernări, România se confruntă şi cu primul caz confirmat de coronavirus. Cîţu şi Coronavirusul au venit în aceeaşi zi peste români! Fatidică zi!

Conf.univ.dr. Claudia Gilia,

deputat de Dâmbovița