You are currently viewing Comercinții de mărțișoare, în atenția polițiștilor

Comercinții de mărțișoare, în atenția polițiștilor

  • Post category:ACTUAL

Polițiștii au organiza o amplă acțiune de control la Târgoviște, vizați fiind comercianții de flori și mărțișoare. Polițiștii au aplicat amenzi contravenționale de zeci de mii de lei, dar au confiscat și mărțișoare, bijuterii din aur sau flori, care erau comercializate fără respectarea legii.

Acțiunea a avut loc în intervalul orar 12.00-16.00, iar la aceasta au participat polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Controalele au vizat legalitatea actelor de comerț cu articole artizanale specifice perioadei: mărțișoare, flori și bijuterii.

În cadrul acțiunii au fost verificați 39 de agenți economici, iar pentru neregulile descoperite au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la suma totală de 25.000 de lei.

Din totalul amenzilor 12 au fost la legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea au fost confiscate, în cadrul acțiunii, 88 de grame de bijuterii din aur, în valoare de 15.840 de lei, flori și mărțișoare, în cuantum de 3070 de lei și 305 lei în numerar.

Pe numele unui bărbat, reprezentant al unei societăți comerciale, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii unor fapte de evaziune fiscală, întrucât, cu ocazia controlului, au fost descoperite evidențe contabile duble privind activitatea societății, respectiv comercializarea de bijuterii din aur. Prejudiciul urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.