You are currently viewing Tiberiu Lixandru, o soluție pentru Aninoasa. E timpul lor, al tinerilor!

Tiberiu Lixandru, o soluție pentru Aninoasa. E timpul lor, al tinerilor!

Se mișcă țara! Sloganul amintind de vremurile în care mujicul își lua soarta în propriile mâini, ridicându-se împotriva spoliatorilor de tot soiul, este la fel de actual ca pe vremea răscoalei de la Flămânzi.

De câțiva ani, un curent tot mai puternic amenință să măture din viața publică românească arhetipul politicianului tupeist, ”descurcăreț”, cu puțină carte dar cu o nepotolită foame de parvenire, de îmbogățire pentru el și pentru clica de partid. Au simțit pe propria piele revolta societății politicieni care se visau eterni, dacă ar fi să amintim doar de cele trei corecții severe administrate Partidului Social Democrat, anul trecut!

Apropierea alegerilor determină mulți tineri valoroși să renunțe la confortabilul anonimat pentru a se pune în fruntea celor care înțeleg că așa nu se mai poate!

Unul dintre tinerii care au avut curajul să spună: ”GATA!” este Tiberiu Lixandru. Un tânăr din Viforâta care a decis că AȘA NU SE MAI POATE și că locuitorii comunei Aninoasa merită mai mult!

Aninoasa, comuna aflată  la doi pași de porțile Cetății Târgoviște, este unul dintre exemplele nefericite de înfeudare politică și imobilism păcătos, în sărăcie și subdezvoltare.

Împachetate frumos în poleială sclipitoare, sărăcia și lipsa de orizont a localității nu mai pot fi mascate cu nesfârșite activități ”culturale” – în fapt chiolhanuri costisitoare, pe banii cetățenilor!

Comună cu un buget care concurează bugetele unor orașe mai mici, Aninoasa este departe de a fi rezolvat problemele de bază ale locuitorilor – nici vorbă de mult clamata ”aliniere la standarde europene”. Pentru orice vizitator al localității, dacă face fie și câțiva pași prin satele comunei, devine evidentă și deprimantă lipsa de interes a autorităților. O spun și oamenii din comună, sătui să fie captivi în țesătura de interese a unui om care, cum s-a dovedit, nu poate sau nu vrea să-și depășească modesta condiție, pentru a se ridica la nivelul așteptărilor celor care l-au votat.

Mărțișorul a fost, pentru Tiberiu Lixandru, oportunitatea perfectă pentru a se afla printre oamenii din comună, pentru a-i întreba despre nevoile lor, pentru a afla care sunt nemulțumirile lor. Dar și pentru a le vorbi despre nevoia de schimbare. Pentru că orice schimbare începe cu noi înșine!

”Am fost în satul Săteni din comuna Aninoasa, am oferit flori doamnelor. Și da, am stat de vorba cu oamenii despre faptul că în satul lor nu s-a făcut nimic in ultimii ani. Oamenii sunt foarte nemulțumiți, furioși că au fost păcăliți de fiecare dată, la alegeri, că li se vor rezolva problemele. Și apoi nimeni nu îi mai băga în seamă timp de patru ani. Săteni este rupt de lume, arată ponosit, neîngrijit. Ca să nu vorbim de drumuri, care se potrivesc mai bine în Siria, nu în România anului 2020!”, ne-a declarat cu amărăciune Tiberiu Lixandru.

Există, totuși, motive de speranță, mai spune Tiberiu Lixandru: ”Oamenii s-au săturat, sunt deciși să nu se mai lase păcăliți, spun că a venit vremea ca politicienii expirați să meargă acasă. E vremea tinerilor, a celor care vor duce Aninoasa în secolul XXI – nu în secolul XIX, unde se află acum”.

După experiența de la Săteni, Tiberiu Lixandru ne-a declarat că este mai hotărât ca oricând să își asume un rol activ în comunitatea din care face parte.  ”Oameni sunt calzi, primitori, deschiși la dialog, dornici ca satul lor să arate altfel. La fel sunt toți oamenii de bine din Aninoasa. Nu îi putem abandona pe motiv că e greu. De suferit, suferim toți în prezentul cenușiu. Măcar pentru copii noștri să putem face ceva”,  spune Lixandru.

În zilele ce vin, Tiberiu Lixandru se va afla din nou printre oamenii din comună, pentru a afla direct de la sursă care sunt problemele, nemulțumirile, dorințele oamenilor. Dar și pentru a le vorbi despre schimbarea în bine, care este în puterea lor, a cetățenilor.