You are currently viewing Victor Negrescu, despre criza migranților: ‘Sper să nu fim din nou luați pe nepregătite!’

Victor Negrescu, despre criza migranților: ‘Sper să nu fim din nou luați pe nepregătite!’

  • Post category:ACTUAL

Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut de curând  că România trebuie să gestioneze activ și cu mare responsabilitate  amenințările lansate cu privire la posibilitatea apariției unei noi rute prin Marea Neagră, după ce Turcia a început să îndrepte refugiații din Orientul Mijlociu către statele Uniunii Europene.

”Noua criză a migranților de la frontierele Uniunii Europene reprezintă un posibil risc pentru Europa.

Nu ne permitem să cedăm presiunilor dar nici să renunțăm la valorile noastre. Uniunea Europeană a alocat resurse financiare importante Turciei pentru a gestiona situația refugiaților din Siria și s-a implicat direct în sprijinirea tuturor statelor afectate din regiune. Mai multe voci au atras atenția în trecut asupra modului în care banii sunt cheltuiți. Un subiect pe care l-am abordat în precedentul mandat de #europarlamentar. Este nevoie de resurse financiare dar contează cum sunt cheltuite fondurile pentru un impact cât mai mare.

Trebuie rapid găsită o soluție în deplin acord cu legislația internațională și europeană privind solicitanții de azil și migranții economici. Lucrurile sunt clare și trebuie respectate ca atare.

România trebuie să gestioneze activ amenințările lansate cu privire la posibilitatea creării unei noi rute prin Marea Neagră. Țara noastră a fost eficientă în combaterea unei astfel de posibile rute și am depus eforturi la nivel diplomatic, de-a lungul timpului, pentru a evita o astfel de interpretare.

Trebuie să alocăm resursele pe care le avem pentru protejarea frontierelor noastre externe și să apelăm inclusiv la mecanismul european #Frontex pentru gestiunea acestei situații. În același timp, împreună cu organizațiile internaționale, trebuie să acționăm pro-activ și să lucrăm la soluții viabile la această posibilă viitoare criză”  mai arată Europarlamentarul pe o rețea de socializare.