You are currently viewing Al șaptelea caz de coronavirus confirmat în România

Al șaptelea caz de coronavirus confirmat în România

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

A fost confirmat și cel de-al șaptelea caz de infecție cu COVID 19, din România. Este vorba de o tânără din Timișoara. În total, 10 români sunt infectați cu coronavirus, dar numai șapte sunt în țară. În județul Dâmbovița nu existau cazuri de persoane infectate și nici suspecte.

Totuși, peste 130 de persoane erau în izolare la domiciliu (4 martie 2020). Coronavirusul își face tot mai mult simțită prezența în România. În urma testelor realizate la Timișoara, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani din oraș, deja confirmat pozitiv la testul pentru COVID 19,  a fost depistat un nou caz pozitiv. Concret, este vorba despre o colegă a adolescentului, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Tânăra a fost transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara. Celelalte 25 de persoane care au intrat în contact cu tânărul de 16 ani, au fost depistate negativ. Persoanele vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

Tânăra din Timișoara este al zecelea român infectat cu COVID-19 in ultima săptămână, după cei confirmați în țară – șase, în Japonia – doi pasageri de pe nava Diamond Princess, care s-au vindecat între timp, și unul în Lombardia, Italia.  

Rezidentul din Lombardia este al treilea cetățean român din diaspora infectat cu coronavirus. Primii doi au fost cei de pe  nava Princess Diamond, care a acostat in apele Japoniei, și care urmează să revină în țară.

Celelalte trei cazuri din cele 6 sunt în continuare infectate. Este vorba de un bărbat de 45 de ani internat la un spital din Cluj, adolescentul de 16 ani, internat la un spital din orașul de pe Bega, și bărbatul de 71 de ani din Suceava, internat la un spital din Iași. Despre ultimii doi s-a aflat miercuri, 4 martie, când autoritățile române au anunțat, în decurs de o oră, cele două cazuri de infectare cu coronavirus.

Coronavirus România. La nivel național, până joi seară (5 martie) se aflau în carantină 35 de persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

În județul Dâmbovița, la data de 4 martie, conform unui comunicat de presă al Prefecturii Dâmbovița, se aflau în izolare la domiciliu 131 de persoane (asimptomatice), fiind cea mai recenta actualizare a situației.

Sursa: Bazar Media