You are currently viewing REACȚIA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE CU PRIVIRE LA PROPUNEREA DE ÎNCHIDERE A LOCAȘURILOR DE CULT

REACȚIA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE CU PRIVIRE LA PROPUNEREA DE ÎNCHIDERE A LOCAȘURILOR DE CULT

  • Post category:ACTUAL

Politicieni precum Traian Băsescu și Andrei Caramitru precum și alte nume controversate au dat tonul prigoanei publice și cer închiderea bisericilor, după ce 15 români au fost infectați cu coronavirusul din China. Patriarhia Română a contracarat declarațiile politicienilor prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, cel care a reafirmat că în toate bisericile ortodoxe se respectă normele de igienă.

Totodată, Bănescu, recunoscut pentru capacitățile sale intelectuale, le transmite celor care denigrează Biserica și că ea ”nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”.

„E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor. Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale. Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a declarat Bănescu la Realitatea PLUS.

Reamintim că Guvernul PNL discută cu Patriarhia Română luarea unor măsuri drastice, după ce a convins-o să ia câteva decizii extrem de controversate.