You are currently viewing CONSILIUL ELEVILOR CERE  MINISTRULUI EDUCAȚIEI, MONICA ANISIE, ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR ȘI DOTAREA PERMANENTĂ CU MATERIALE DEZINFECTANTE

CONSILIUL ELEVILOR CERE MINISTRULUI EDUCAȚIEI, MONICA ANISIE, ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR ȘI DOTAREA PERMANENTĂ CU MATERIALE DEZINFECTANTE

  • Post category:ACTUAL

Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor pentru o perioadă de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi afirmă că autorităţile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea şcolilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situaţii de criză, ci permanent.

Infecţia cu Coronavirus reprezintă o reală urgenţă naţională care trebuie gestionată cu responsabilitate de către Guvernul României, pentru a preveni instaurarea pandemiei pe teritoriul ţării noastre. Având în vedere faptul că elevii îşi petrec până la 7 ore zilnic la şcoală, se impune suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată ţinând cont de faptul că şcolile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare şi nici de o cultură a siguranţei pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, afirmă elevii.

Ei amintesc că, în ultimele două săptămânii, au fost înregistrate cazuri de Coronavirus în unităţile de învăţământ preuniversitar din România, iar dacă s-ar decide asupra suspendării cursurilor doar după confirmarea virusului, ”această măsură ar denota iresponsabilitate din partea decidenţilor din domeniul educaţiei”. De asemenea, afirmă că autorităţile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea şcolilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situaţii de criză, ci permanent, în vederea protejării tuturor elevilor din România.

Mai mult decât atât, este regretabil faptul că această măsură se regăseşte pe agenda decidenţilor atât de târziu, având în vedere faptul că epidemia de Coronavirus este un subiect discutat pe agenda globală încă din luna ianuarie a acestui an. Siguranţa elevilor trebuie prioritizată, iar Consiliul Naţional al Elevilor susţine digitalizarea procesului educaţional prin metode de tipul cursurilor desfăşurate virtual, în absenţa oricărui pericol. În comunităţile şcolare din întreaga ţară se resimte nesiguranţă şi lipsă de încredere, fapt care ne determină să credem că această criză naţională nu este propice unui mediu sigur de învăţare şi dezvoltare, care ar trebui centrat pe nevoile elevilor din România”, subliniază reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Reprezentanţii elevilor din România nu sunt specialişti în problematici ce ţin de securitatea naţională, însă, având în vedere răspândirea Coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situaţia de faţă. Trebuie să recunoaştem: şcolile din România, în care nu avem hârtie şi săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face faţă acestei situaţii tensionate. Este necesară o gestionare eficientă a situaţiei de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetăţenilor”, a transmis Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.