You are currently viewing Florin Cîțu, solicitare URGENTĂ către deputați: ‘NU respingeți O.U.G care amână dublarea alocațiilor pentru copii’

Florin Cîțu, solicitare URGENTĂ către deputați: ‘NU respingeți O.U.G care amână dublarea alocațiilor pentru copii’

  • Post category:ACTUAL

Premierul desemnat, Florin Cîțu, le cere deputaților să nu respingă O.U.G 1 și ordonanța care prorogă dublarea alocațiilor pentru copii de la 1 august 2020, întrucât România are nevoie de stabilitate financiară.

„Apel către parlamentari! NU respingeți OUG 1 și ordonanța care prorogă dublarea alocațiilor pentru copii de la 1 august 2020. În acest moment este nevoie de stabilitate financiară. Vă garantez că avem bufferul necesar pentru a face oricărei provocări în această moment”, este mesajul transmis de premierul desemant, Florin Cîțu.

Deputaţii ar putea decide marţi dacă alocaţiile pentru copii se vor dubla de la 1 august. Ordonanța de urgență care amână cu 6 luni intrarea în vigoare a legii care dublează alocaţiile copiilor se află la Camera Deputaţilor.

Cât privește OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aceasta a fost respinsă în plenul Senatul, deputaţii fiind cei care vor lua decizia  finală.