You are currently viewing Provocarea PSD pentru parlamentarii PNL: ”La învestirea Guvernului Cîțu, votați la vedere!”

Provocarea PSD pentru parlamentarii PNL: ”La învestirea Guvernului Cîțu, votați la vedere!”

Toate privirile sunt îndreptate, săptămâna aceasta, către posibila învestire a Guvernului Cîțu. Parlamentarii PSD vor asigura cvorumul necesar în cadrul unei astfel de ședințe, dar liberalii trebuie să-și voteze propriul guvern. Liberalii trebuie să dea dovadă de responsabilitate politică și să scoată țara din criza instituțională în care au aruncat-o în doar trei luni de guvernare.

Trebuie spus că disperarea PNL de a organiza alegeri anticipate nu are ca motivație dorința românilor, ci faptul că, prin acțiunile sale iresponsabile, va pierde alegerile la termen, lucru arătat și de un sondaj recent. Incapacitatea liberalilor, lipsa de soluții la problemele românilor, mărinimia cu care Orban și Cîțu tratează băncile și marile corporații sunt doar câteva dintre motivele pentru care cei doi își doresc ca alegerile să se desfășoare mai repede decât ar trebui.

Din fericire pentru România, oamenii au început să vadă adevărata față a acestei guvernări: un ministru la Sănătate care dorește privatizarea serviciilor medicale în beneficiul patronilor clinicilor particulare care îl plătesc, un ministru la Justiție luat prin surprindere de aducerea în sălile de tribunal a deținuților  suspecți de coronavirus, un ministru de Interne incapabil să găsească suspecții de coronavirus care s-au sustras carantinei, ministru de Interne care, în același timp, își permite să aibă ca șef de cabinet un personaj cu derapaje verbale ce nu face cinste uniformei de polițist.

Ca urmare, PSD Dâmbovița solicită parlamentarilor liberali dâmbovițeni să voteze la vedere în momentul învestirii Guvernului Cîțu.

PSD Dâmbovița susţine în continuare că, mai ales în aceste momente, este nevoie de un dialog constructiv pentru a depăşi această criză şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. În contextul epidemiei de coronavirus, decidenții politici trebuie să se ocupe în primul rând de Sănătate, nu de Anticipate!

Pe de altă parte, liberalii dâmbovițeni ar trebui să explice cum de Ministerul Finanțelor a uitat să modifice legea 581/2019, referitoare la măsurile asigurătorii dispuse de către organele fiscale ale ANAF, lege declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională, iar statul pierde acum sute de milioane de lei în favoarea evazioniștilor.

Liberalii nu au găsit o soluție în acest caz, dar atacă la Curtea Constituțională legea care ar putea majora alocaţiile copiilor.

Sursa: Comunicat de presă PSD Dâmbovița