You are currently viewing Suspiciune de coronavirus la Palatul Victoria!

Suspiciune de coronavirus la Palatul Victoria!

  • Post category:ACTUAL
O anchetă epidemiologică a fost deschisă la Palatul Victoria, in care își desfășoară activitatea Guvernul României, fiind verificați posibilii contacți ai femeii de 42 de ani care a fost cel de-al 14-lea caz confirmat in România de identificare cu noul coronavirus.

Informația a fost transmisă prin intermediul unui comunicat de presă de către Grupul de Comunicare Strategică.

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legatură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități in clădirea Guvernului României.

„Facem precizarea ca s-au luat măsuri preventive in acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea doua dintre persoanele, despre care s-ar putea considera ca au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se arată in comunicatul citat.

Cel de-al 14-lea caz de coronavirus din Romania a fost confirmat Duminică. Este vorba despre o femeie din București, de 42 de ani, apropiată de bărbatul de 49 de ani diagnosticat sâmbătă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni, într-o conferință de presă, că ar fi vorba despre o femeie care făcea mâncare pentru angajații Guvernului și pentru demnitari.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru ca doamna bucatareasă a fost in bucătărie, nu cred ca a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari”, a spus Gabriela Firea.

La scurt timp după anunțul de presa, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că din informațiile sale și o persoana de la OSIM, întoarsă de la Roma in noaptea de duminică spre luni, ar fi suspecta de coronavirus.

„Din câte am înteles, este o persoană care ar lucra la contabilitate la OSIM – altă instituție decât Ministerul Economiei pe care îl conduc eu – și care ar avea o suspiciune”, a spus el.

Când presa i-a spus ca îmbolnăvirea e deja confirmată și l-a întrebat cum de persoana respectivă a venit la serviciu, in loc sa rămână în izolare, Virgil Popescu a răspuns ca nu știe, dar că atunci când va ajunge la Guvern se va interesa.

„Sunt convins ca s-au luat toate măsurile (…) Am discutat aseară despre o ancheta epidemiologica mult mai amănunțită”, a mai spus Popescu.

Întrebat dacă se teme de coronavirus, Virgil Popescu a spus ca nu.

„Eu mă tem de Dumnezeu. Dar fiecare dintre noi avem o teamă. Evident ca trebuie sa ne protejăm. Sa luăm măsuri. Sa ne protejăm, sa evităm îmbolnăvirile”, a spus ministrul Economiei.

Jurnaliștii l-au mai întrebat pe Virgil Popescu și dacă există probleme cauzate de coronavirus și la Ministerul Economiei, dar și dacă există dezinfectanți.

„La minister nu sunt probleme. Avem apă și săpun. Chiar am discutat cu dl. ministru al Sănătății, spunea ca e preferabil sa folosim apă și săpun”, a mai spus Virgil Popescu.