You are currently viewing Constantin Maricescu, 3 ani de închisoare! Cu suspendare…

Constantin Maricescu, 3 ani de închisoare! Cu suspendare…

  • Post category:ACTUAL

Când nimeni nu se aștepta și aproape nimeni nu mai spera ca Aninoasa să aibă șansa de a depăși nivelul medieval de feudă, Baronul Roșu, cum era supranumit primarul comunei, a fost, practic, tras pe linie moartă de… justiție!

Într-un dosar care trenează de mai mulți ani, Constantin Maricescu a fost condamnat astăzi la 3 (trei) ani de închisoare cu suspendare, candidatura pentru un nou mandat de primar fiind, astfel, compromisă.

Instanța Curții de Apel Ploiești a dispus suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de probă de 5 ani.

Inculpatul MARICESCU CONSTANTINMenţine achitarea inculpatului Maricescu Constantin pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.7 din Legea nr.39/2003 cu aplic.art.5 Cod penal. În temeiul art. art.26 rap.la art.208 alin.1, art.209 alin.1 lit.a, e,g, i Cod penal 1969, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal din 1969. şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul MARICESCU CONSTANTIN, la pedeapsa de 3 ( trei ) ani închisoare. Conform art.71 Cod penal 1969, aplică inculpatului MARICESCU CONSTANTIN pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a doua, lit. b şi lit. c Cod penal 1969. Conform art.65 Cod penal 1969, aplică inculpatului MARICESCU CONSTANTIN pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a doua, lit. b şi lit. c Cod penal 1969, pe o perioadă de 3 ani. Conform art.81 Cod penal 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 3 ani închisoare, pe un termen de încercare 5 ani, stabilit conform art.82 Cod penal 1969. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, prev. de art. 83, 84 Cod penal 1969. Conform art.71 alin.5 Cod penal 1969, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 5 ani.”

În aceste condiții, lupta pentru fotoliul de primar al comunei se relansează, în pole position plasându-se candidatul PNL. Pentru prima dată de la revoluție, liberalii au șansa de a da primar comunei cu cel mai mare buget din județ – dar printre cele mai ”sărace” la capitolul investiții majore.

Sursa: Preluare BAZAR MEDIA