You are currently viewing ITM Dâmbovița, 122 de controale în luna februarie

ITM Dâmbovița, 122 de controale în luna februarie

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

În cursul lunii februarie 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 122 controale în urma cărora 12 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 244.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, neacordarea repausului săptămânal.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 123 persoane muncind pentru 5 angajatori, astfel: 11 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă și 112 persoane cu contractele individuale de muncă netransmise în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal.

În luna februarie, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile de activitate: construcții, activități de taximetrie, curățare și ambalare țevi, servicii de curățenie.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 88 controale efectuate, 143 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 82 angajatori sancționați, 143 sancțiuni contravenționale aplicate.

Inspector şef,
Marius Lixandru