You are currently viewing MONICA ILIE: COVID-19 NE OBLIGĂ LA RESPONSABILITATE

MONICA ILIE: COVID-19 NE OBLIGĂ LA RESPONSABILITATE

  • Post category:ACTUAL

Simțul civic, responsabilitatea și maturitatea sunt atributele care ar trebui să ne conducă în aceste zile, când România este afectată de criza generată de coronavirus. De aceea, fac apel la fiecare și vă spun că dincolo de măsurile care au fost luate sau vor fi luate de autoritățile centrale și locale, trebuie să fim înțelepți și responsabili și să avem în vedere că nu este vorba de o protejare și de o salvare individuală, ci de o salvare comună, a noastră, a copiilor noștri, a părinților, a tuturor semenilor.
Este un act de maximă iresponsabilitate ca cei care vin din zone afectate, sau din alte zone de risc, să încerce să se sustragă autorităților, să depună declarații false privind zonele de unde vin, sau să nu respecte măsurile impuse de izolarea la domiciliu sau de carantină. În acest sens, fac apel la cei care vin în țară să fie conștienți de riscul în care se află și de riscul la care îi expun pe cei dragi. Să anunțe autoritățile și să respecte măsurile impuse!
De asemenea, fac apel la părinți să își învețe copiii cum să se protejeze și să respecte împreună normele de igienă. Să limiteze contactul cu persoane străine și să participe la diverse evenimente doar dacă este absolut obligatoriu.
Fac apel la elevii care în aceste zile vor fi liberi, să nu privească suspendarea cursurilor ca pe un timp pe care îl pot petrece la mall sau în locuri aglomerate, ci ca pe un timp în care vor evita cât mai mult interacțiunea cu alte persoane.
Fără a genera panică, trebuie să fim conștienți că de noi depinde să limităm transmiterea acestui virus. Haideți să respectăm cele câteva măsuri obligatorii de prevenție și să facem tot ce ne stă în putință pentru a traversa cu bine această perioadă. Să nu uităm că bătrânii, copiii cu vârste între 0-3 ani și cei care suferă de afecțiuni multiple sunt cei mai afectați!
Să fim responsabili acum pentru a nu plăti, curând, un preț prea mare!