You are currently viewing Blocaj în sistemul cardurilor de sănătate!

Blocaj în sistemul cardurilor de sănătate!

  • Post category:ACTUAL

Sistemul cardurilor de sănătate a picat din nou, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că validarea serviciilor medicale se va face offline până la soluționarea problemelor tehnice apărute în sistemul informatic.

Potrivit unui comunicat al CNAS, în perioada în care Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este indisponibilă, furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, conform prevederilor legale.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create pacienților și furnizorilor și vă asigurăm că vom întreprinde toate demersurile necesare astfel încât serviciile medicale și farmaceutice necesare asiguraților să fie accesate și validate. Dacă până la finalul acestei zile (miercuri – n.r.) echipa care lucrează la remedierea sistemului informatic nu va reuși sa repună total sistemul în funcțiune, vom lua în calcul măsuri care sa permită validarea serviciilor acordate în sistem offline pe perioada în care PIAS nu va fi funcțională”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

În prezent se lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute.