You are currently viewing ESTE OFICIAL! SUNT INTERZISE ACTIVITĂȚILE CU PESTE 100 DE PARTICIPANȚI ÎN SPAȚII ÎNCHISE, INCLUSIV BISERICILE
?????????????

ESTE OFICIAL! SUNT INTERZISE ACTIVITĂȚILE CU PESTE 100 DE PARTICIPANȚI ÎN SPAȚII ÎNCHISE, INCLUSIV BISERICILE

  • Post category:ACTUAL

Miercuri dimineață a avut loc o nouă ședintă a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), unde au fost stabilite noi măsuri pentru a limita răspandirea epidemiei de coronavirus. Deciziile au fost anunțate de la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tataru. Seful DSU a anuntat ca este interzisa organizarea evenimentelor cu peste 100 de participanti in spatii inchise, aici fiind incluse evenimentele sportive, stiintifice, religioase, culturale sau de divertisment.

„Anuntam restrictionarea evenimentelor culturale, de divertisment, religioase, etc. cu participarea a peste 100 de persoane, pana la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei. Teatre, sali de cinema, orice alta activitate care se desfasoara in spatiu inchis.
Pana la 100 de persoane e OK, peste 100 de persoane nu e. Daca se poate, sa se faca in aer liber”, a declarat Arafat, cu referire in special la slujbele religioase.

Aceasta interdictie nu se refera la hypermarketuri sau mall-uri, dar cinematografele sa nu aiba peste 100 de oameni in sala la o proiectie. De asemenea, Arafat a mai anuntat ca se vor sista activitatile cu public in cazul muzeelor, pana in ziua de 31 martie si cu posibilitate de prelungire a perioadei. Totodata, seful DSU a anuntat „recomandarea suspendarii activitatii didactice in cazul invatamantului superior, pana la 31 martie”. Aceasta perioada paote fi prelungita in functie de evolutia raspandirii noului coronavirus.
„(…) Recomandarea suspendarii activitatii didactice in cazul invatamantului superior, pana la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a datei. Exista metode didactice alternative, online, la distanta etc. S-a ridicat si problema caminelor. Aici ramane la latitudinea universitatilor de a gasi solutii pentru reducerea numarului de studenti.

Exista foarte multe diferente si fiecare universitate poate lua decizia, dar sistarea activitatii didactice cu studentii in cadrul universitatilor e obligatorie. Aceasta este sistata pana la 31 martie”, a mai precizat Raed Arafat.