You are currently viewing Ministrul desemnat al Finanțelor cere Bisericii să pună la dispoziţie spaţiile de cazare din mănăstiri pentru carantină

Ministrul desemnat al Finanțelor cere Bisericii să pună la dispoziţie spaţiile de cazare din mănăstiri pentru carantină

  • Post category:ACTUAL

Ministrul desemnat al Finanțelor, deputatul Lucian Heiuş, a propus, miercuri, ca Biserica Ortodoxă Română (BOR) să pună la dispoziţie spaţiile de cazare din mănăstiri pentru românii care se întorc în ţară şi care trebuie să stea în carantină pentru că revin din zone afectate de epidemia de coronavirus. Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul liberal a rugat conducerea BOR să se implice în această problemă, apreciind că preoţii au fost mereu alături de oamenii aflaţi în suferinţă.

„Un apel între fraţi creştini. Datorită situaţiei cauzate de COVID-19, apelez la Biserica Ortodoxă Română, rugând conducerea BOR să se implice şi să pună la dispoziţie pentru românii care se întorc în ţară şi care trebuie să stea în carantină, spaţiile de cazare disponibile în mănăstiri. Ajutorul creştinesc şi frăţesc a fost oferit mereu de preoţi, care au fost alături de cei aflaţi în suferinţă”, a scris ministrul desemnat al Finanţelor pe pagina de Facebook, potrivit Mediafax. În opinia sa, acum este nevoie ca eforturile statului să fie completate de ajutorul Bisericii.