You are currently viewing Mirel Palada: CÎȚU ÎȘI VA DEPUNE AZI MANDATUL!?

Mirel Palada: CÎȚU ÎȘI VA DEPUNE AZI MANDATUL!?

  • Post category:ACTUAL

Sociologul Mirel Palada afirmă într-o recentă postare în spațiul on-line că prim-ministrul desemnat Florin Cîțu își va depune mandatul în cursul zilei de astăzi:

Zice că azi Cîțu își va depune mandatul. Să vedem. Păcat. Ce premier excelent ar fi fost pentru o asemenea vreme de criză și de decizii importante… Lăsînd gluma la o parte, este încă un semn că Werner I. este cît se poate de chitit să aibă totuși și el anticipatele alea pe care și le dorește ca un dictator pofticios ce este.

Știți cum se va întîmpla? Va socoti absolut nemțește și neconstituțional. Două la prefectură, două la școala de fete…Fiți atenți aici cum va face. Orban și-a depus mandatul? Și l-a depus. Se pune. Una la mînă. Primul premier respins. Nu va conta că tocmai a venit Curtea Constituțională și i-a spus că nu se pune la numărătoare. Nicht. Nimic. Va privi superior peste capul Curții Constituționale și va rosti răspicat: ghi-ni-on. Va număra Orban unu – primul rateu. Pe urmă nu va conta că de fapt Cîțu n-a fost respins în Parlament, ci pur și simplu și-a depus mandatul fix cu o zi înaintea votului de învestitură. Și l-a depus? Și l-a depus. Se pune. Două la mînă. Gata! Piua! Cine nu e gata îl iau cu lopata! Avem doi premieri demiși. Uraaa! Facem anticipate! Pe urmă vor fi detalii inutile. Nu va conta că vor fi unii care vor contesta la Curtea Constituțională. Cîinii penali latră, caravana prezidențială trece. Orice, să dispară PSD. Nu va conta că va veni Curtea Constituțională să-i bată din nou obrazul că nu e corect, nu e constituțional. Nu contează. Nu se pune. Ghinion. Dă-o dracu’ de Constituție. Ce, e prima dată cînd își bate joc de ea?

Nu va conta că va urla toată lumea, tot continentul, tot globul. Va avea trei-patru deontologi de servici(i) care să-l lingă în cuvinte și să-i spună “Vaaai, domnu’ Președinte, ce înțelept sînteți și ce soluție deosebită ați găsit să scoateți țara din criză și să vă continuați necesarul program de omorît PSD-ul prin ucidere”. O să fie frumos. O să fie mai ceva ca-n Venezuela. Deci va avea și el în sfîrșit alegerile lui anticipate. Vă place cum își ia dictatura înapoi? întreabă retoric Mirel Palada.