You are currently viewing Președintele Camerei de Comerț, mesaj pentru comercianți: NU FACEȚI PROFIT DIN NENOROCIREA OAMENILOR!

Președintele Camerei de Comerț, mesaj pentru comercianți: NU FACEȚI PROFIT DIN NENOROCIREA OAMENILOR!

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Criza provocată de coronavirus a scos la iveală tot ce are mai urât caracterul oamenilor. A unora dintre ei, cel puțin. Lipsa de bun simț, incapacitatea de a empatiza cu semenii aflați în nevoie, lipsa spiritului civic, iresponsabilitatea și lăcomia – sunt doar câteva ”calități” pe care unii dintre semenii noștri le-au etalat fără rușine în ultima vreme.

Un loc aparte în galeria ororilor îl au speculanții și comercianții care, profitând de creșterea cererii pentru anumite produse, provocată de epidemia de coronavirus, au mărit prețurile de zeci de ori, practic de la o zi la alta!

Despre lipsa de omenie a unor astfel de bipezi, nu are rost să discutăm. Putem doar să transmitem iar și iar mesajele oamenilor de bun simț, care ne amintesc un adevăr simplu: suntem cu toții în această poveste iar de supraviețuit, supraviețuim împreună. Sau deloc! Dacă epidemia nu este stopată, suntem cu toții în pericol de moarte. Și de murit, murim la fel: cel cu buzunarele goale și cel cu saci de bani obținuți din speculă!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a publicat pe contul de Facebook al instituției un scurt mesaj prin care se face apel la omenie, empatie, solidaritate.

Nu faceți profit din nenorocirea oamenilor!”, le transmite Valentin Calcan comercianților cupizi, asigurându-i că pot face profit după ce criza trece. Acum, este momentul pentru a proba responsabilitatea socială și solidaritatea în fața crizei.

”Constat cu mare amărăciune că avem comercianți care profită de năpasta numită coronavirus. Să poți cumpăra astăzi o mască sanitară de protecție este deja ceva extraordinar. Nici nu mai contează prețul, dai oricât pentru sănătate, nu? Am găsit în ultimele zile în câteva locuri din Târgoviște aceste măști cu diferențe de preț de cca 250% între cea mai ieftină și cea mai scumpă. Textul vânzătorului este însă identic: „sunt la vechiul preț, următoarele vor fi mult mai scumpe!”.

Un alt produs „de lux” este banalul dezinfectant pentru mâini. Prețurile sunt la fel de halucinante dacă-l găsești!

Avem obligația cu toții, să fim solidari în fața acestor momente grele.

Fac un apel antreprenorilor: nu faceți profit din nenorocirea oamenilor!

Responsabilitatea socială se probează acum, în aceste momente.

La produsele de maximă necesitate: soluții dezinfectante, de unică folosință, măști  etc, puneți un adaos comercial moderat, cât să aveți costurile acoperite.

Profit puteți să faceți apoi, după ce va trece criza și vom avea din nou zile cu soare!”

Sursa: Facebook Camera de Comerț Dâmbovița