You are currently viewing Ce se întâmplă după ce OMS a declarat pandemie de coronavirus

Ce se întâmplă după ce OMS a declarat pandemie de coronavirus

  • Post category:ACTUAL

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit, miercuri, că situaţia generată de noul COVID-19 este pandemie, în contextul în care s-au înregistrat cazuri de infecții în aproape toate țările lumii.

Virusurile care au provocat pandemii din trecut provin de obicei de la virusuri gripale animale.

Conform planului OMS pentru pregătirea pandemiei, după declararea acesteia, guvernele naționale trebuie să se asigure de „mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalațiilor și mobilizarea angajaților din sistemul medical național”.

De asemenea, OMS transmite că trebuie să „distribuie echipament de protecție” și să „distribuie antivirale și alte materiale medicale în conformitate cu planurile naționale”.

Când OMS a declarat o pandemie pentru focarul de gripă H1N1 în 2009, decizia a fost criticată de unele țări, care au considerat că decizia a provocat panică inutilă.

Ea a dus la pierderea financiare din cauza cheltuielilor pentru vaccinuri pentru o tulpină de gripă care s-a dovedit a fi ușoară și relativ ușor de controlat.

Care este impactul economic al unei pandemii

Potrivit Băncii Mondiale, costul global anual al pandemiilor, de la cele moderate până la cele severe, este de aproximativ 570 miliarde de dolari americani sau 0,7 la sută din veniturile lumii.

Care sunt celelalte pandemii înregistrate din istorie:

Gripa H1N1 (gripa porcină) din 2009

HIV (1981)

Gripa spaniolă (1918)

Ciuma bubonică (1347)

Variola (1870)

Ultima pandemie a fost în 2009 pentru de gripă H1N1 care a ucis sute de mii de oameni la nivel global.

„Acesta a fost detectat mai întâi în Statele Unite și s-a răspândit rapid în Statele Unite și în lume”