You are currently viewing GEST FĂRĂ PRECEDENT: Primul județ din România care INTERZICE slujbele în biserici

GEST FĂRĂ PRECEDENT: Primul județ din România care INTERZICE slujbele în biserici

  • Post category:ACTUAL

Decizie fără precedent luată de prefectul unui județ din nordul țării! În Maramureș, spațiu românesc recunoscut pentru credința și tradițiile sale creștine, prefectul Nicolae Ungur, cu de la sine putere, a decis ca să interzică toate slujbele din biserici, indiferent de cult. ”Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religioase, până la data de 31 martie a.c., în zilele de sâmbătă și duminică. Lăcașele de cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase.”, se arată la articolul 3 al unei hotărâri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, semnat de prefectul județului.

Guvernul a decis însă ca toate activitățile publice care depășesc 100 de participanți, inclusiv slujbele religioase, să  se poată desfășura. Adică, dacă, de exemplu, la o slujbă vin prea mulți credincioși, în lăcașul de cult să fie permisă intrarea doar a 100 dintre ei, dar serviciul religios se va efectua, Raed Arafat menționând că aceștia pot asculta afară slujbele.

Însă, decizia revoltătoare a reprezentantului guvernului liberal în Maramureș nu are niciun fundament legal.

În plus, ea ridică foarte multe semne de întrebare. Cum s-a ajuns la data de 31 martie și de ce nu o perioadă mai mare sau mai mică? Ce înseamnă serviciu religios? Se încadrează, în accepțiunea celor care au emis această decizie scandaloasă, și înmormântarea sau botezul? Dacă lăcașele de cult vor fi deschise, pot intra în ele peste 100 de persoane, câtă vreme nu se face nicio referire la numărul de credincioși care pot fi acceptați?