You are currently viewing LA MORENI A FOST RESTRICȚIONAT ACCESUL ÎN SPITAL

LA MORENI A FOST RESTRICȚIONAT ACCESUL ÎN SPITAL

  • Post category:ACTUAL

Conducerea Spitalului Municipal Moreni transmite, într-un comunicat recent, faptul că a luat toate măsurile de prevenție recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) nr. 3 din 28.02.2020 privind aprobarea procedurii operationale privind gestionarea cazurilor de infectie cu noul Coronavirus , pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, s-a hotărât: restricționarea accesului în spital – în prezent accesul în spital este permis doar pacienților, în urma triajului epidemiologic. Aparținătorii pacienților internați nu mai au acces în incinta spitalului, până la o dată ce va fi comunicată ulterior precum și constituirea unui punct de triaj epidemiologic – începând cu data de 11 martie. Acesta este situat la intrarea în spital, într-un spațiu special amenajat, are circuite perfect funcționale și personal instruit,. Toți pacienții sunt triați la intrarea în spital, prin verificarea temperaturii, a simptomatologiei și completarea formularului de anchetă epidemiologică. Până în acest moment nu s-a înregistrat niciun caz de pacient cu suspiciune de infecție respiratorie acută cu COVID-19.

Totodată, conducerea amintește faptul că Spitalul Municipal Moreni, nu este un spital de urgență, cerând cetățenilor, în măsura în care este posibil, să se amâne prezentarea la spital, pentru a nu se expune unor riscuri suplimentare.