You are currently viewing Klaus Iohannis a luat deja contact cu Ludovic Orban. La fel  și alți înalți oficiali

Klaus Iohannis a luat deja contact cu Ludovic Orban. La fel și alți înalți oficiali

  • Post category:ACTUAL

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că intră în autoizolare la Vila Lac 1, ca urmare a confirmării unui senator liberal ca fiind bolnav cu Coronavirus. Senatorul PNL Vergil Chițac a participat luni la o ședință centrală PNL la care au fost pe lângă premierul Ludovic Orban și majoritatea liderilor centrali PNL, mai mulți parlamentari PNL și miniștri.

Orban a spus că nu mai participă azi la Cotroceni la consultările pentru desemnarea unui nou premier. „Ar insemna sa expun presedintele”, a zis Orban.

Însa miercuri la ora 11.00 Ludovic Orban, Klaus Iohannis si Florin Cîtu au stat de vorbă la Palatul Cotroceni. Ulterior, președintele Klaus Iohannis a participat miercuri  la ședința Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României generat de efectele COVID-19.

Legat de întâlnirile cu Klaus Iohannis, pe care le-a avut în cursul zilei de miercuri, Orban a zis: „Am avut întâlnirea, dar nu am mai dat mâna. Am avut constituirea grupului de lucru pentru măsurile economice”.

„L-am sunat pe președinte, normal, cum se face în astfel de situație”, a mai zis Orban

Au stat în aceeași sală la guvern:

– Premierul Ludovic Orban umăr la umăr lângă Președintele Klaus Iohannis

– Șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă

– Vicepremierul Raluca Turcan

– Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

– Ministrul Economiei, Virgil Popescu

– Ministrul Transporturilor, Lucian Bode

– Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

– Lideri din Autoritatea de Supraveghere FinanciarăComisia Națională de Strategie și PrognozăInstitutul Național de StatisticăInstitutul de Economie Mondială și Consiliul Concurenței.

– Din partea mediului de afaceri: Asociația Națioanlă a Exportatorilor și ImportatorilorCamera de Comerț și Industrie a RomânieiConsiliul Național al Întreprinderilor Mici și MijlociiCoaliția pentru Dezvoltarea României și Asociația Română a Băncilor