You are currently viewing Și Africa este lovită de virusul ucigaș

Și Africa este lovită de virusul ucigaș

  • Post category:ACTUAL

Lista cu statele africane afectate de noul coronavirus continuă să crească, Namibia, Rwanda şi Eswatini, fostul Swaziland, fiind printre cele care au anunţat primele cazuri.

Numărul de cazuri confirmate în Africa de Sud a crescut cu 14 dintr-un total de 38, în timp ce sosirea unui transportor militar care evacua 122 de cetăţeni sud-africani din regiunea chineză Wuhan era transmisă în direct la televiziune.

În Eswatini, ministrul sănătăţii a declarat că persoana infectată are vârsta de 33 de ani şi s-a întors recent dintr-o călătorie de afaceri în Statele Unite.

În Namibia, ministrul sănătăţii a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că un cuplu de cetăţeni spanioli a fost testat pozitiv la coronavirus.

Un cetăţean indian din Mumbai este primul caz înregistrat în Rwanda, a declarat ministrul sănătăţii din această ţară, Daniel Ngamije.

În Africa nu au fost înregistrate timp de câteva săptămâni cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar boala se răspândeşte acum pe continent şi cel puţin 21 de state au înregistrat cazuri.

Experţi avertizează asupra stării precare a sistemelor de sănătate din multe ţări africane, ceea ce înseamnă că spitalele şi clinicile ar putea fi depăşite uşor de situaţie în cazul unei creşteri a numărului de infecţii cu coronavirus.