You are currently viewing Marcel Ciolacu, primele clarificări și solicitări, după ce Klaus Iohannis a anunțat STAREA DE URGENȚĂ

Marcel Ciolacu, primele clarificări și solicitări, după ce Klaus Iohannis a anunțat STAREA DE URGENȚĂ

  • Post category:ACTUAL

”PSD continuă să acționeze responsabil, nu fugim și nici nu ne ascundem!”, este mesajul lui Marcel Ciolacu, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, sâmbătă seara, că de luni va decreta starea de urgență.

Liderul PSD spune că s-a întâlnit cu afaceriștii din România și cere o serie de măsuri economice pe care Guvernul Ludovic Orban trebuie să le ia. El solicită Guvernului să ia o măsuri economice şi sociale, în prima şedinţă a Executivului de săptămâna viitoare, în contextul epidemiei de coronavirus

”M-am întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri românesc. La fel ca cetățenii, și ei sunt loviți crunt de epidemia COVID-19.

Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să așteptăm ca românii să-și piardă locurile de muncă sau ca firmele românești să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri!

Chiar din prima ședință de guvern de săptămâna viitoare, Guvernul TREBUIE să ia următoarele măsuri:

1. Măsuri economice

– Amânarea pentru 3-6 luni a plății contribuțiilor și a impozitului pe venit pentru angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.

– Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri și acordarea unor compensații din sprijinul de minimis.

– Rambursarea rapidă a obligațiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor și companiilor cu capital majoritar de stat).

2. Măsuri sociale

– Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziționării de medicamente, materiale și echipamente medicale.

– Asigurarea gratuită de medicamente, materiale și echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.

– Asigurarea plății facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină.

Nu este timp de pierdut! Treceți la treabă!”, e mesajul lui Marcel Ciolacu.