You are currently viewing Olguța Vasilescu: Cum ar fi fost dacă…?

Olguța Vasilescu: Cum ar fi fost dacă…?

  • Post category:ACTUAL

Cum ar fi fost ca, astăzi, in plină pandemie, să avem medici platiți ca în 2017: cu 800 de lei rezidentul și cu 3600 lei medicul primar? Cum ar fi fost ca, astăzi, Arafat, Rafila, Cercel etc să fi fost demiși pe motiv de colaborare cu PSD? Cum ar fi fost ca, astăzi, sistemul sanitar să fi fost privatizat și noi să fi trebuit toți să ne tratăm acolo, in condițiile in care spitalele private anulează programări ca nu cumva sa aibă de-a face cu virusul?
Dar, cum ar fi fost dacă Werner n-ar fi prelungit o criza politică, pe parcursul a doua luni, vitale pentru luarea măsurilor, doar pentru ca PNL sa obțină un numar mai are de voturi, si ar fi numit un premier din partea PSD? Cum ar fi fost dacă PSD s-ar fi incăpățânat să prelungească criza politică și azi am fi rămas fără guvern, parlament și, eventual, fără președinte, dacă l-am fi suspendat, așa cum cereți unii? In haosul provocat de panică, ne lipsea doar o criză politică prelungită! Culmea este ca atacă PSD că a votat guvernul Orban, cel plin de personaje caragialești, dar măcar flancat de specialiștii pe care ii voiau cei de dreapta aruncați peste bord pe motiv de PSD, exact cei care ne cereau să votăm Guvernul Cîțu, că doar așa, până in toamnă, se duce PNL în cap si crește PSD în sondaje! Acum nu mai e valabil! Acum trebuia să preia guvernarea PSD-ul! Cum? Că Werner a spus clar că nu nominalizează nici premier PSD și nu vrea nici măcar guvern de uniune națională? Il suspendam pe Werner? Cu ce? Că parlamentul e într-o formă de arest la domiciliu după ce un senator PNL inconstient a impraștiat virușii pe la toți! Și cine il demitea pe președinte? Venea poporul la vot in proporție de peste 50 la sută? Care popor? Cel care l-a ales, acum câteva luni, cu 66 la sută? Mă înfior de câtă manipulare există în aceste zile! Si văd cum își pierd capul si acuză în toate direcțiile oameni de la care aveam așteptări! Văd că și eu am devenit securistă, sluga lui Johannis, vândută etc. Eu! Cea care am luat în piept sistemul când era în forță maximă și care a fost respinsă de trei ori de Johannis, ca ministru, pentru motive de-a dreptul prostești! Dar nu vreți voi să îl lasați pe Johannis și „guvernul lui” să gestioneze acum situația și să arate că merită 66 la sută din voturi? Nu lasați voi „guvernul lui” să arate ce poate? Mai ales cei 66 la sută care i-ați votat si nu v-a păsat că PSD, cu toate prostiile lui, vă mărea veniturile anual și ducea Romania pe primul loc în Europa ca și creștere economică? Vă e teamă că Guwernerul va ataca acum legile Justiției, prin OUG, deși ați iesit masiv la vot, la apelul lor, când PSD voia să mai limiteze câte ceva pe linie de abuzuri? Păi nu sunteți curioși să vedeți cam câți bani dau pe votul vostru? V-ați dat seama brusc că era mai bun PSD in vremuri de criză și că diaspora vă învăța cum sa votați? Aceeași dispora pe care ați vedea-o alungată acum prin țările unde plătea taxe? Să speram ca toți , inclusiv diaspora, am invățat câte ceva din lecția asta!
P. S. Eu nu mi-am făcut testul de coronavirus. Am considerat că sunt oameni care, poate, au mai multă nevoie de acel test decât mine care nu aveam simptome. Asta nu mă impiedică să stau acum acasă și să vă rog pe toți să faceți același lucru! Si să sperăm că 66 dintre voi au fost mai deștepți ca noi, minoritatea, când au fost chemați să se exprime prin vot…