You are currently viewing Petre Ionel, președinte ALDE Dâmbovița: STOP #REFORMĂ!

Petre Ionel, președinte ALDE Dâmbovița: STOP #REFORMĂ!

  • Post category:ACTUAL

Din respect pentru dumneavostră, întrerupem, pentru moment, proiectul nostru, #REFORMĂ, și ne îndreptăm atenția către cea mai mare problemă a tuturor, Covid_19.

S-a ajuns la declararea stării de urgență și cu toții suntem temători în fața acestei pandemii, a coronavirusului. Starea de isterie a cuprins întreaga țară pentru că la nivelul autorităților centrale nu există specialiști care să stabilească niște măsuri concrete, măsuri prin care să se fi evitat extinderea atât de rapidă a gripei chinezești. Nu există oameni care să își asume niște decizii pentru protejarea societății.

PNL și-a dorit guvernarea. Acum o au. Toată lumea așteaptă ca PNL să guverneze pentru români, pentru România! Toată lumea așteaptă să se comporte ca niște lideri adevărați, nu să se ascundă în spatele unei posibile infecții cu Covid_19 și să se izoleze pentru a scăpa de răspunderea pe care o au.

Până se hotărăsc liberalii ce vor face, noi facem apel către populație la calm și la responsabilitate! Vă rugăm să evitați ieșirile în această perioadă, spațiile aglomerate și să anunțați imediat autoritățile competente dacă vă simțiți rău.

Conform Constituției României, starea de urgență prevede măsuri excepționale economice și de ordine publică.
Măsuri care se pot dispune pe durata stării de urgență (Capitolul 6, OUG nr.1/ 1999)
• organizarea și asigurarea cu prioritate a transporturilor, comunicațiilor, produselor, resurselor și infrastructurii pentru nevoile forțelor destinate apărării;
• închiderea frontierei de stat, în întregime sau în zona în care a fost instituită starea de urgență, intensificarea controlului la punctele de trecere a frontierei care rămân deschise, precum și supravegherea frontierei pe toată lungimea sa.
• rechiziționarea de bunuri, potrivit legii.

Împreună suntem mai puternici!