You are currently viewing Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa

  • Post category:ACTUAL

În perioada 09 – 15 martie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 65 de evenimente: 9 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 35 incendii de vegetație, 11 acţiuni pentru asigurare zonă, 7 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (2 deblocări de ușă şi una pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie instabile). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 158 cazuri medicale.

Subunităţile de intervenţie au desfășurat 20 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea/evaluarea căilor de acces și intervenție) şi un exerciţiu pentru antrenamentul personalului de intervenţie.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, 22 controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ, dintre care: 4 la unităţi de învăţământ, 1 la unități de comerț, 4 la unități administrativ – teritoriale, 6 la lăcaşuri de cult, 1 la unități de îngrijire a sănătăţii, 1 la unități de îngrijire a bătrânilor, 4 la unități de cultură, 1 la unități de producție. S-au aplicat 69 sancțiuni contravenționale principale constând în 63 avertismente și 6 amenzi în cuantum de 25.202 lei. Pe timpul controalelor au fost defășurate și activități de informare preventivă, fiind executate exerciții de evacuare și exerciții de intervenție cu personalul aflat la locul de muncă. S-au emis 2 autorizații de securitate la incendiu pentru pentru unități de cultură. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare. A fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.