You are currently viewing Economistul Adrian Câciu: Faceti proceduri legale pentru concediile medicale!

Economistul Adrian Câciu: Faceti proceduri legale pentru concediile medicale!

  • Post category:ACTUAL
Necesitatea clarificărilor procedurilor legislative privind concediile medicale pentru cei care stau acasă în contextul epidemiei de COVID 19 determină tot mai multe persoane să propună urgentarea acestora, pentru a avea un cadru legal adecvat în plină criză de coronavirus. În acest sens, economistul Adrian Câciu adresează un îndemn ferm: Faceti proceduri legale pentru concediile medicale!
Dacă tot spuneți și recomandați sa stam acasă, faceți procedurile legale pentru ca medicii de familie sa poată da concedii medicale pe aceasta situație.
În caz ca nu știați nu se dau concedii medicale dacă nu ești într-una din cele 6 situații de contact direct.
Bun, dar dacă nu ești într-una din cele 6 situații și trebuie acționat preventiv pentru a nu intra în contact cu un mediu ostil în care au existat suspecți, nu exista procedura pentru medicii de familie si nici pentru DSP.
Aveți în vedere ca testele efectuate nu au relevanta decât pentru ziua în care se fac, situație în care nu exista certitudinea ca persoana respectiva depistata negativ nu poate fi purtător. Plus posibilitatea extinderii virusului de pe anumite suprafețe.
Haideți ca puteți flexibiliza procedurile, ca am plătit toți atâtea taxe la sănătate încât normal este sa putem beneficia de concedii medicale legale, pe o perioada de 14 zile, în contextul în care lucram în mediu ostil sau suspect a fi ostil.